"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
יפן מתכננת: צילום של מאדים ושני ירחיו באיכות 8K
תאגיד השידור היפני, בשיתוף פעולה עם הסוכנות לחקר החלל במדינה, ישגרו בעוד כ-4 שנים חללית שתאסוף מידע חדש על הכוכב האדום • בין היתר היא תיקח דגימות מכוכב הלכת ותצלם אותו באיכות 8K
צילום: רויטרס

יפן מתכננת: צילום של מאדים ושני ירחיו באיכות 8K

תאגיד השידור היפני, בשיתוף פעולה עם הסוכנות לחקר החלל במדינה, ישגרו בעוד כ-4 שנים חללית שתאסוף מידע חדש על הכוכב האדום • בין היתר היא תיקח דגימות מכוכב הלכת ותצלם אותו באיכות 8K

אסף גולן
, עודכן

בזמן שצפייה בטלוויזיה באיכות 4K עדיין לא הפכה אצלנו לסטנדרט, בתאגיד השידור של יפן NHK, בשיתוף פעולה עם סוכנות לחקר החלל במדינה, ישגרו בשנת 2024 חללית לעבר מאדים, המכונה MMX, שתצלם את הכוכב האדום ושני ירחיו - פובוס ודימוס - באיכות 4K ו-8K.

החללית תגיע ליעד בשנת 2025 אחרי מסע של שנה בחלל, תצלם את הכוכב האדום באיכות גבוהה, ובהמשך תנחת על הירח פובוס ותקח דגימות מהחומר ממנו הוא עשוי. את המידע והחומרים שאספה היא תאחסן בתוך קפסולה עד הנחיתה חזרה בכדור הארץ.

השאיפה של תאגיד השידור היפני, והסיבה העיקרית לכך שהוא גילה עניין רב במסע ומוכן להשתתף במימון שלו, היא כוונה עתידית למכור את התמונות האיכותיות של כוכב הלכת ושניו ירחיו, דבר שעשוי להיות בעל ערך כספי רב ולהכניס הון ממכירת התמונות לגופים שונים ברחבי העולם.

למעשה, מדובר בפעם הראשונה בה נוכל לראות את הכוכב האדום באיכות גבוהה כל כך, דבר שאף עשוי לעזור למדענים לגלות פרטים חדשים שטרם ידעו על ההיסטורה של הכוכב ולגלות סימנים לחיים - אם היו קיימים - בכוכב הלכת השכן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...