"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פרופ' מטות: "סגר הוא אסון, לא פתרון"
הרופאה הבכירה באיכילוב, שחברה לצוות המייעץ לממונה גמזו, אמרה כי ההחלטה על סגר היא הודאה בכישלון • "צר לי שלא הצלחתי למנוע זאת"
צילום: אורן בן חקון // מחסומים בכבישים

פרופ' מטות: "סגר הוא אסון, לא פתרון"

הרופאה הבכירה באיכילוב, שחברה לצוות המייעץ לממונה גמזו, אמרה כי ההחלטה על סגר היא הודאה בכישלון • "צר לי שלא הצלחתי למנוע זאת"

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

פרופ׳ עידית מטות, המייעצת לממונה הקורונהפרופ' רוני גמזו, אמרה היום (שני) כי "סגר הוא אסון שאינו מביא פתרון, הוא הודאה בכישלון".

מטות, רופאה בכירה בבית החולים איכילוב, שהצטרפה בשבועות האחרונים לצוות הייעוץ בפרויקט מגן ישראל, אמרה: "ניסיתי לשנות מבפנים, וכעת, עם ההחלטה לסגר נוסף, אני מרגישה אכזבה עמוקה. צר לי שלא הצלחתי למנוע את ההחלטה". הפרופ' מטות הוביל קו ברור לאורך כל הדרך נגד סגר, בטענה כי הצעד הקיצוני אינו בהכרח אפקטיבי ופוגע בכלכלה.

בהצהרה שמסר אתמול נתניהו לציבור, אמר כי מערכת הבריאות הניפה דגל אדום. "גם הכלכלנים אומרים 'אם עושים - תעשו את זה עכשיו בתקופת החגים'. היעד שלנו לבלום את העלייה ולהפחית את התחלואה, יחד עם יכולת קיטוע. לכן היום בישיבת הממשלה קיבלנו את ההחלטות במתווה מהודק לשלושת השבועות הקרובים, עם אפשרות שזה יימשך יותר, אבל כרגע עד שמחת תורה".

הסגר יוטל ברחבי ישראלהחל מיום שישי הקרוב בשעה 14:00, בניסיון למנוע את התפרצות נגיף הקורונה. בעקבות לחץ של השר דרעי, הוזז מועד תחילת הסגר משעה 06:00 בבוקר לצהריים. לפי החלטת הממשלה שאושרה, הסגר יוטל לשלושה שבועות, עד אחרי שמחת תורה, אולם ניתן יהיה להאריך אותו בתום תקופה זו - בכפוף להחלטת ועדת הקורונה והממשלה.

במסגרת "סגר החגים", תוגבל התנועה לעד 500 מטרים ממקום המגורים, מלבד מפעילות ספורטיבית יחידנית שלא תוגבל. מערכת החינוך עצמהתעבור ללמידה מרחוקותפעל עד יום שישי (לא כולל). קניונים, חנויות שלא מספקות מצרכים חיוניים, מלונות ולמעשה ענף התיירות כולו ייסגר. עם זאת, נמל התעופה בן-גוריון לא ייסגר.

הגבלות לסגר // צילום: דני מרון
הגבלות לסגר // צילום: דני מרון

התפילות במהלך חגי תשרי יתקיימו בהגבלה של עד 20 איש בשטח פתוח, ואילו במבנה סגור, במקום שבו רמתהתחלואהגבוהה, יוכלו להימצא קבוצות של עד 10 אנשים - כאשר מספר הקבוצות מותר כמספר הכניסות למקום פי שניים, ולשתי הכניסות הראשונות מוכפל פי שלושה, הכל ובלבד שנשמר יחס של אדם לכל 4 מ"ר משטח המקום. במבנה במקום אחר (שבו רמת התחלואה אינה גבוהה), יוכלו להתפלל קבוצות של עד 25 איש, כאשר מספר הקבוצות מותר כמספר הכניסות למקום מוכפל פי שניים (הכל בלבד שנשמר יחס של אדם לכל 4 מ"ר משטח המקום).

במסגרת ההגבלות תתבצע סגירה מלאה של כל בתי העסק – מקבלי הקהל, המסחר, התרבות, בילוי, פנאי ותיירות הפנים. שירותים חיוניים, בתי מרקחת, חנויות לממכר מזון, מכוני אופטיקה או חנויות שבעיקר מוכרות מוצרי היגיינה, חנויות למכירת אביזרים רפואיים וחנויות למוצרי ושירותי תקשורת יוחרגו מהסגר. המסעדות יוכלו לעבוד במתכונת של משלוחים ואיסוף בלבד.

מקומות עבודה במגזר הציבורי יידרשו לצמצם את נוכחות העובדים בהם ל-30%-50% ובכפוף למקרים חריגים שייקבעו כדי למנוע פגיעה בפעילות חיונית. מקומות עבודה שבהם יש קבלת קהל לא ייפתחו. כל שאר מקומות העבודה יפעלו כרגיל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...