"לא חושב מה היה קורה אם לא הייתי נפצע"

שנתיים אחרי הפציעה, דורון פרקינס עדיין לא הצליח לשקם את הקריירה • מחר הוא יפגוש לראשונה את מכבי ת"א במדי אולימפיאקוס: "אם זה היה בנוקיה, זה היה מיוחד"

צילום: GettyImages // פרקינס במדי אולימפיאקוס.עדיין מתאקלם ,
צילום: GettyImages // פרקינס במדי אולימפיאקוס.עדיין מתאקלם

 

29.3.2011 היה יום שחור בקריירה של דורון פרקינס. בדקה השמינית למשחק היורוליג של מכבי ת"א נגד קאחה לבוראל בסידרת ההצלבה הוא נפצע באופן קשה וקרע את הרצועות בברך. 

הרגע התרחש אל מול עיניו של אביו שבא לבקר בישראל וקטע את הנסיקה בקריירה שלו. פרקינס בדיוק עמד לסיים חוזה בן שנתיים בנוקיה. הוא היה במהלך עונה מצוינת והיה מבוקש מאוד ביבשת. זמן קצר לפני פרקינס סירב להצעת מכבי להאריך את חוזהו והיה ברור שהוא בדרך לשלש את שכרו, שעמד על כ־300 אלף דולר.

הכל נקטע בבת אחת ופרקינס (29) נאלץ לעבור כמעט שנה של טיפולים ותהליך שיקום. "אחזור לשחק כדורסל", הוא הבטיח כשהוא עוד שוכב בבית חולים אחרי הניתוח. פרקינס אכן חזר, ומחר יפגוש לראשונה את מכבי ת"א, אך השאלה המעניינת היא אם הוא יוכל לחזור להיות מה שהיה.

בשנתיים האחרונות הוא מנסה להרים את הקריירה שלו בחזרה. את העונה שעברה העביר עם קאנטו והפגין שם יכולת סבירה, אבל לא כזו שהתקרבה לפרקינס של מכבי. בתחילת העונה הנוכחית הוא החליט ללכת אחרי הצעה כספית מפתה מבי.סי דונייצק האוקראינית וחבר שם לחברו דיאור פישר, שאיתו הספיק לשחק במהלך הקריירה בארבע קבוצות שונות: אולדנבורג הגרמנית, ברי הבלגית, מכבי ת"א ודונייצק.

הקבוצה שכיוונה גבוה נכשלה, פרקינס לא הרגיש שם בבית, הוא עזב והשאיר הפעם את פישר מאחור. הוא הרחיק עד סין, שם שיחק 14 משחקים בקבוצת פושאן לונג ליונס, אבל חיפש לחזור למרכז הבמה באירופה. ההזדמנות הגיעה כשאולימפיקוס חיפשה מחליף לרכז אבאגלוס מאנטזאריס, שנפצע וגמר את העונה. 

תהליך הקליטה אצל האדומים הוא הדרגתי. בינתיים פרקינס מתפקד כסוג של שחקן משלים. מאנטזאריס אמנם היה הרכז הפותח, אבל פרקינס לא שובץ במקומו לחמישייה הפותחת, אלא אי. סי לואו שזוכה לדקות רבות בזמן שפרקינס צריך בינתיים לקבל שאריות. בשלושת משחקי היורוליג שבהם הופיע עד עתה הוא קיבל רק שש דקות וחצי בממוצע למשחק וקלע שתי נקודות בסך הכל (מהעונשין). 

"אני נרגש מעצם העובדה שאני שוב משחק ברמות האלה", הוא מספר מאתונה. "לגבי מכבי, אם המשחק היה מתקיים בת"א זה היה משהו מיוחד עבורי".

איך אתה מרגיש בקבוצה החדשה שלך?

"אני מרגיש מצוין. אני עדיין לומד ומוצא את מקומי שם. זה לוקח קצת זמן. כשארגיש לגמרי בנוח בתוך השיטה אני אוכל לתרום הרבה".

למה עזבת את דונייצק?

"פשוט לא שיחקתי שם בדרך שאני אוהב ויודע. לא יכולתי לבוא לידי ביטוי. למרות זאת, למדתי הרבה ממה שעברתי שם".

מה אתה חושב על מכבי של העונה?

"מכבי שוב הוכיחה שהיא קבוצה גדולה. הם משתפרים כל הזמן ועכשיו הם בתקופה מצוינת. זה מראה שיש להם מאמן מצוין ושגם השנה יש להם חבורת שחקנים טובה".

מה אנחנו הולכים לראות ביום שישי?

"הולך להיות משחק גדול. שתי הקבוצות צריכות מאוד את הניצחון. זה יהפוך את ההתמודדות הזאת למלחמה. אני מאושר לקחת חלק בסוג כזה של משחק".

אתה חושב לאן יכולת להגיע ואיפה היית נמצא היום אם לא היית נפצע?

"חשבתי על זה הרבה כשנפצעתי וכשהייתי בתקופת השיקום. עכשיו אני כבר לא חושב על זה יותר. כל דבר קורה מתוך סיבה. הפציעה הראתה לי שיש חיים מעבר לכדורסל. כל מה שעברתי הפך אותי לאדם חזק יותר".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר