"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
צרפת: קצין בכיר ריגל עבור רוסיה
שרת ההגנה הצרפתית אישרה כי קצין בדרגה המקבילה לסגן אלוף נעצר בחשד לריגול עבור הקרמלין • הקצין נעצר לפני כשבוע וכעת הוא כלוא בפריז
צילום: רויטרס // חייל צרפתי מול מגדל האייפל בפריז

צרפת: קצין בכיר ריגל עבור רוסיה

שרת ההגנה הצרפתית אישרה כי קצין בדרגה המקבילה לסגן אלוף נעצר בחשד לריגול עבור הקרמלין • הקצין נעצר לפני כשבוע וכעת הוא כלוא בפריז

אסף גולן
, עודכן

פלורנס פרלי, שרת ההגנה של צרפת, אישרה לכלי התקשורת במדינה כי קצין בדרגה המקבילה לסגן אלוף בצבא, נעצר בחשד לריגול עבור רוסיה. בהודעה מיוחדת שמסרה השרה היא סיפרה כי "קצין של צבא צרפת שהוצב עם כוחות נאט"ו באיטליה ושיודע לדבר רוסית, נצפה עם סוכן של ה-GRU ארגון הביון הרוסי".

על פי מידע נוסף, הקצין נעצר על ידי שירות הביון וביטחון הפנים של צרפת בעת שהיה בחופשת מולדת בארצו, וכעת הוא כלוא בפריז. גורם מודיעין צרפתי נוסף מסר כי "הקצין נעצר ונשפט באשמת קשר עם גורם מודיעין זר ובכך הביא לערעור ביטחון המולדת. האיש העביר מסמכים מסווגים למעצמה זרה" מסר הגורם.

על פי סוכנות הידיעות AP הקצין זוהה עם איש הביון הרוסי במפגש שערכו השניים בסוף יולי. בעקבות זאת נפתחה חקירה פנימית שככל הנראה איששה את החשדות נגדו והוא נעצר ב-23 לאוגוסט.

בצרפת חוששים כי לאור העבודה שחזיק בדרגה בכירה, יכלו הרוסים לשים את היד על מסמכים רגישים יחסית הקשורים לנאט"ו ולצבא צרפת ולפגיעה של ממש בביטחון המדינה.

אין זו הפעם הראשונה בה נתפס גורם בנאט"ו המרגל עבור רוסיה ולפניה ברית המועצות. כזכור ב-2018 הודיע קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ כי ארצו זיהתה פרשת ריגול מביכה במיוחד, בה קצין ששירת עשורים בצבא האוסטרי, ריגל למעשה עבור רשויות הביון הרוסיות.

בנאט"ו תקפו אז בחריפות את הרוסים על פגיעה ביחסים בין המערב לקרמלין בעקבות מה שהוגדר "תוקפנות ואגרסיביות בפעילות הרוסית באירופה". אלא שההתקפה לא מנעה מהקרמלין להמשיך לפעול ביבשת ואף לפעול בבריטניה לחיסול עריקים משירות הביון הרוסי וזאת תוך משבר ביחסים עם לונדון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...