"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בן ה-17 שירה במפגינים בוויסקונסין מואשם ברצח

שישה אישומים פליליים הוגשו נגד קייל ריטנהאוס, החשוד שירה למוות בשני מפגינים ופצע באורח קשה אדם אחר במחאות שפרצו לאחר הירי בג'ייקוב בלייק

,עודכן
מחאה אלימה בקנושה // צילום: אי.פי

המהומות בוויסקונסין:שישה סעיפי אישום פליליים הוגשו נגד קייל ריטנהאוס בן ה-17, הנער שנעצר לאחר שנחשד שירה למוות בשני מפגינים ופצע באורח קשה מפגין אחר במחאות האלימות שפרצו בעיר קנושה, לאחר היירי בג'ייקוב בלייק. כך דיווחה הלילה (שישי) סוכנות הידיעות "רויטרס".

Local business owners are armed protecting their business from rioters and vandalspic.twitter.com/Q24ADhkpKZ

— Drew Hernandez (@livesmattershow)August 26, 2020

בין האישומים שהוגשו נגד ריטנהאוס ישנו אישום בדבר רצח פזיז ממדרגה ראשונה, במקרה המוות של ג'וזף רוזנבאום, ורצח בכוונת תחילה ממדרגה ראשונה, במקרה המוות של אנתוני הובר. מספר סרטונים שהופצו ברשתות החברתיות מזירת האירוע הראו אדם שאוחז ברובה סער ופותח באש לעבר אנשים במחאה, אך לפי דיווח ברשתCNN, המשטרה עדיין לא אישרה כי האדם שמופיע בסרטון הוא אכן ריטנהאוס בן ה-17.

 קייל ריטנהאוס // צילום: אי.פי
קייל ריטנהאוס // צילום: אי.פי

בסרטון שפורסם והופץ ברשתות החברתיות נצפה קייל ריטנהאוס לפני אירוע הירי כשהוא עומד מחוץ לחנות חמוש. כשנשאל ידי צלם הסרטון מה הוא עושה מחוץ לחנות, שאתמול הוצתה ועלתה באש כשנשק ברשותו, הוא השיב כי "אנשים נפגעים, והעבודה שלנו היא להגן על העסק הזה, וחלק מהעבודה שלי היא גם לעזור לאנשים. אם מישהו נפצע, אני רץ לאזור הסכנה, לכן יש עליי את הרובה שלי, כי אני כמובן חייב להגן על עצמי, וגם יש עליי ערכת עזרה ראשונה".

CONTEXT: additional interview of the#KenoshaRiotshooter by reporter@RichieMcGinniss



Still no signs of malicious intentions, racist motivations, though he did understand the potential threat of being at this event, hence the firearm

pic.twitter.com/i9cCZ1gtrC

— ELIJAH RIOT (@ElijahSchaffer)August 26, 2020

סוכנות הידיעות "רויטרס" דיווחה על פי גורמים רשמיים כי מדינות אריזונה, אלבאמה ומישיגן ישלחו את אנשי המשמר הלאומי שלהן בכדי להתמתודד עם המהומות והוונדליזם שפרצו בעיר קנושה, שסבלה אמש מלילה רביעי רצוף של מהומות אלימות.

עוד בנושא:

"ג'ייקוב בלייק ניגש לסכין"

יום שני של מחאות בוויסקונסין

שני הרוגים במהומות בוויסקונסין

כאמור, סרטונים שונים שהתפרסמו ברשתות החברתיות חושפים אתגל האלימות האדיר שפקד את המקום, כאשר קבוצות של פורעים בזזו חנויות והשחיתו רכוש, ומנגד ישנם אזרחים חמושים שהסתובבו ברחובות במטרה להגן על בתיהם והעסקים שמסביב. המתיחות הרבה והזעם הרב בקרב התושבים שמסתובבים חמושים ברחובות הוביל כאמור לאירועי ירי חמורים באמצע רחובות העיר ולאבידות בנפש.

(Warning, Graphic/Violent)

A crowd chases a suspected shooter down in Kenosha. He trips and falls, then turns with the gun and fires several times. Shots can be heard fired elsewhere as well, corroborating reports of multiple shooters tonight#Kenosha#KenoshaRiotspic.twitter.com/qqsYWmngFW

— Brendan Gutenschwager (@BGOnTheScene)August 26, 2020

מוקדם יותר השבוע, בני משפחתו של בלייק נשאו הצהרה במסיבת עיתונאים, ובין היתר התייחסו למצבו הרפואי של ג'ייקוב לאחר הירי, ולכך שככל הנראה יישאר נכה לכל שארית חייו. עורך הדין שמייצג את המשפחה במקרה אמר שבלייק נאלץ לעבור ניתוח חירום ושזה יהיה "נס" אם הוא יוכל לשוב וללכת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר