"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
נתניהו וגלנט בסיור לקראת פתיחת הלימודים
ראש הממשלה ושר החינוך סיירו בבית ספר "עופרים" בירושלים • השרים צפויים לאשר סבסוד בסך 300 מיליון שקלים לצהרונים עד סוף שנת הלימודים
צילום: קובי גדעון/לע"מ // נתניהו, גלנט וראש עיריית ירושלים משה לאון בבית ספר "עופרים"

נתניהו וגלנט בסיור לקראת פתיחת הלימודים

ראש הממשלה ושר החינוך סיירו בבית ספר "עופרים" בירושלים • השרים צפויים לאשר סבסוד בסך 300 מיליון שקלים לצהרונים עד סוף שנת הלימודים

יורי ילוןנועם (דבול) דביר
, עודכן

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החינוך יואב גלנט סיירו היום (שלישי) בביה"ס "עופרים" בירושלים, כדי לעקוב מקרוב אחר היערכות מערכת החינוך לקראת פתיחת שנת הלימודים התשפ"א. בסיור השתתפו גם ראש עיריית ירושלים, משה לאון וראש מנח"י ירושלים אביב קינן, בליווי מנהלת ומורי בית הספר.

נתניהו אמר בסיור: "אנחנו פותחים את שנת הלימודים כי זה חשוב לחינוך הילדים ולכלכלה שלנו. חשוב לאפשר להורים ללכת למקומות העבודה. אני מדבר כרגע עם שר האוצר על הבאת תכניות נוספות, לרבות קידום מס הכנסה שלילי, כדי לעודד ולתגמל יציאה לעבודה, ויש לנו עוד תוכניות בדרך".

שר החינוך יואב גלנט: אמר: "שנת הלימודים תיפתח באחד בספטמבר כמתוכנן ולפי תוכנית משרד החינוך. אני מודה לראש הממשלה וחברי הממשלה על אישור התכנית "לומדים בביטחון", עליה עבדו אנשי משרד החינוך בהובלתי בחודשים האחרונים. כאשר אני רואה את ההיערכות המרשימה של בתי הספר לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ"א בשגרת קורונה, אני חש ביטחון מלא כי שנה"ל תיפתח בצורה הטובה ביותר למען התלמידים, ההורים וצוותי ההוראה".

"יש לנו עוד תוכניות בדרך". נתניהו וגלנט בביה"ס "עופרים // צילום: קובי גדעון/לע"מ
"יש לנו עוד תוכניות בדרך". נתניהו וגלנט בביה"ס "עופרים // צילום: קובי גדעון/לע"מ

בתוך כך, רה"מ נתניהו, שר האוצר ישראל כ"ץ ושר החינוך גלנט הביאו לאישור הממשלה במשאל טלפוני החלטה להקצות 300 מיליון ש"ח לסבסוד הצהרונים עד לסוף שנת הלימודים תשפ"א. השרים יאשרו את המשך הסבסוד הניתן למסגרות אלו עד לסוף שנת הלימודים תשפ"א.

מוקדם יותר היום פורסם כילאחר דיונים מורכבים שנמשכו שבועות ארוכים, הושגו הסכמות בין יו"ר ועדת החינוך לשר גלנט בנוגע לתשלומי הורים לשנת הלימודים תשפ"א. המשמעות היא שיהיה ניתן לאשר תשלומי הורים על טיולים, השאלת ספרים והזנה במסגרת יום לימודים ארוך.

על פי המתווה, בשלב הראשון ההורים ישלמו רק מחצית מסעיף הטיולים, מחצית מסעיף סל התרבות ומחצית מסעיף של"ח, ואילו סעיף השאלת הספרים ישולם במלואו. בשלב השני, הוועדה תדון על שאר התשלום של סעיפים אלו ועל הסעיפים הנוספים ותאשר גבייה בהתאם למה שהמצב יאפשר לקיים. במסגרת המתווה, נוסף סכום של כ-70 מיליון שקלים עבור מלגות למי שזקוק לכך.

עוד בנושא:

הבעיות שעל הלוח: האתגרים של שנת הלימודים

גלנט: "המורים לא הוכשרו ללמד מרחוק"

הכנות אחרונות ל־1 בספטמבר: שבוע גורלי במערכת החינוך

נזכיר,השנה נפתחת בסימן קורונה. זה אומר שאירועים רבים כמו מופעי תרבות גדולים, טיולים עם לינה ועוד אינם מתקיימים, לכן אין סיבה לגבות כסף מההורים. יתרה מכך, משרד החינוך אף הודיע כי בתי הספר יחזירו להורים כסף על התקופה שבה היה סגר מלא ומוסדות החינוך נשארו סגורים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...