"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עימות במהלך ביקור אדלשטיין באסותא

על רקע האפשרות שיוטל סגר, אדלשטיין ממשיך בסיורים הארציים ויבקר היום באשדוד • סטודנטים לרפואה הפגינו במקום - שר הבריאות שוחח עימם

,עודכן
צילום: אורן בן חקון - ארכיון // אדלשטיין. ממשיך בסיורים הארציים בבתי החולים

הקורונה בישראל:היום (חמישי) ערך שר הבריאותיולי אדלשטייןסיור בבית החולים אסותא באשדוד, כחלק מהביקורים הארציים שעורך בבתי החולים, במהלכו מסר הצהרה לתקשורת. בביקור לקחו חלק גם עם מנכ"ל משרדו פרופ' חזי לוי וראש העיר אשדוד, יחיאל לסרי.

עימות במהלך ביקור השר אדלשטיין באסותא אשדוד // צילום: Newsenders

בתחילת מסיבת העיתונאים החלה הפגנה של סטודנטים לרפואה. "יולי הבטחת לנו, אמירות כמו המנכ"ל שלך שלא יקוצרו התמתחויות זה לא משהו שאנחנו יכולים לעבור עליו בשתיקה. אנחנו לא יכולים לעמוד בזה. אנחנו בחזית של המלחמה בקורונה".

המוחים צעקו: "יולי – בשביל מי אתה עובד?". השר שוחח עם אחת הסטודנטיות שאמרה: "לא מעניין את חזי לוי (מנכ"ל משרד הבריאות - ד.ר.א) מה יעלה בגורל המתמחים. אנחנו רוצים לפתור את המצוקה. המתמחים חוששים לדבר". בתגובה אמר אדלשטיין: "לעשות דברים בסיסמאות, זה לא עובד. ההסכם הקיבוצי נחתם בשנת 2011 והיינו אמורים לחתום על הסכם בשנה שעברה, אבל דברים כמו הבחירות עיכבו את זה. אנחנו אמורים לחתום בקרוב על הסכם חדש. טובת הציבורמעל הכל".

במהלך הצהרה לתקשורת אמר אדלשטיין: "סיכמנו על פתיחת מוקד אקוטי בבית החולים יוספטל באילת לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית בתקציב והחדר יפתח בימים הקרובים.600 מיליון שקלים נוספים יופנו למימון הרפואה מרחוק כדי למנוע תחלואה כפולה של שפעת וקורונה. אני עובד על תקציבים כדי לעזור לבתי החולים להתמודד עם המשבר".

אדלשטיין. שוחח עם המתמחים שהפגינו // צילום ארכיון: אורן בן חקון
אדלשטיין. שוחח עם המתמחים שהפגינו // צילום ארכיון: אורן בן חקון

"מה שצריך לזכור – מי שבאמת מטפל במשבר הם אנשי המקצועות הרפואיים ואנחנו עושים את הכל כדי לחזק אותם. מבינים את השחיקה, אמנם העברנותוספות בתקניםאבל אנחנו בשלב האיוש שלהם. עיקר העומס הוא על האנשים ולא נפספס את ההזדמנות להגיד להם תודה".

בזמן הביקור, הוצג לשר קיר גדול עליו כיתוב הקורא לעטות מסיכה ומציבור הבאים בשער ביה"ח לחתום עליו. הקיר יוצג לראשונה והשר יהיה החותם הראשון. בהמשך יתקיים סיור במחלקת קורונה, במוקד לרפואה דחופה ולאחר מכן תיערך פגישה מקצועית.

בתוך כך, משרד הבריאות פרסם הבוקרתמונת מצבשל התפשטות נגיף הקורונהוממנה עולה שבישראל יש כרגע 23,913 חולים פעילים ומספר המתים כתוצאה מהמגפה עומד על 789 נפטרים. מספר החולים המאומתים מפרוץ מהגפה מתקרב ל-100 אלף ועומד על 98,550.

בהמשך היום ממונה הקורונה, פרופ' גמזו, יציג בפני קבינט הקורונה את תוכניתו שמתמקדת בערים האדומות, כדי להפחית את התחלואה. בימים הקרובים צפויה ישראל לעבור את רף המאה אלף חולים מאומתים.

השתתף בהכנת הידיעה אסף גולן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר