"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ג'ארד קושנר: "ההסכם עם האמירויות פתר במידה רבה את סוגיית הר הבית"

יועצו הבכיר של הנשיא טראמפ ערך תדריך עם כתבים מהמזרח התיכון, והבהיר למעשה כי מבחינת הממשל הר הבית אינו עניין שיש לפתור מול הפלשתינים אלא מול מדינות ערב • על החלת הריבונות: "נתניהו נתן את מילתו לנשיא טראמפ שלא יקדם את הנושא במהלך הזמן הקרוב"

,עודכן
צילום: אורן בן חקון // מתאם הר הבית וכיפת הסלע

"בעיית הר הבית במידה רבה נפתרה", כך הגדיר היום (שני) חתנו ויועצו הבכיר של הנשיא טראמפ ג'ארד קושנר, את ההסדר הצפוי בין ישראל לאמירויות, שיאפשר הגעת מתפללים מוסלמים מהעולם הערבילמסגד אל אקצא.

בתדרוך טלפוני מוושינגטון לעיתונאים במזרח התיכון, הסביר קושנר כי "המסגד יהיה פתוח למוסלמים. הם יוכלו לבוא ולהתפלל ויראו שאל אקצא לא בסכנה, כפי שטוענת התעמולה האנטישמית. לירדן יש מעורבות בניהול ההר. סוגיית הר הבית במידה רבה נפתרה".

מדבריו אלה של קושנר עולה כי בעיני הממשל, סוגיית הר הבית אינה ענייןישראלי-פלשתיניאלא סוגיה שתבוא על פתרונה בהסכמים בין ישראל לכלל מדינות ערב ואשר הראשונה שבהן היא איחוד האמירויות.

בהתייחס לסוגיית הריבונות, אמר קושנר כי "ראש הממשלה נתניהו נתן בטוחות וערובות לכך שלא יקדם את מהלך הריבונותבזמן הקרוב". לדבריו, לא מדובר בערובות כתובות. "גם מסמכים כתובים אפשר להפר. בין הנשיא טראמפ לראש הממשלה נתניהו יש יחסי אמון. הוא נתן לנו את מילתו ודי בכך", אמר קושנר.

היועץ המיוחד קושנר // צילום ארכיון: איי.פי
היועץ המיוחד קושנר // צילום ארכיון: איי.פי

קושנר מנה את היתרונות העצומים שהסכם השלום בין ישראל ואיחוד האמירויות צפוי להניב לאזור והדגיש את הסרבנות הפלשתינית. "זה הגיע למצב שלא משנה מה יציגו להם – תשובתם ידועה מראש. כאשר הם נעדרומהסדנה הכלכליתבבחריין, אנשים שאלו למה הם לא באים"?

מדברי היועץ הבכיר עלה כיעומאןוסעודיה לא צפויות להתקדם בזמן הקרוב להסכם עם ישראל. "הסוגיה הפלשתינית חשובה מאוד לעומאן וליורש העצר הסעודי בן סלמאן. הם רוצים לראות פתרון לפלשתינים".

בתוך כך, מוקדם יותר היום שוחח שר החוץ גבי אשכנזי עםמקבילו מעומאןיוסף בן עלווי בן עבדאללהעל ההתפתחויות המדיניות האחרונות באזור, כך דיווחה סוכנות הידיעות במדינה הערבית. השרים שוחחו על ההתפתחויות האחרונות באזור, הסכם הנורמליזציה עם איחוד האמירויות ועל הצורך בחיזוק היחסים בין המדינות.

לפי הדיווח "הודגשה בשיחה העמדה העקבית של עומאן התומכת בהשגת שלום כולל וצודק וקבוע במזרח התיכון, ובצורך לחדש את המשא ומתן ולהשיג את הדרישות הלגיטימיות לעם הפלשתיני בהקמת מדינתו העצמאית ובירתה ירושלים המזרחית".

3/3

סיכמנו לשמור על קשר ישיר ורציף ולהמשיך את הדיאלוג החשוב בין שתי המדינות לקידום תהליך הנורמליזציה במזרח התיכון.



שיחה זו הינה המשך ישיר לשיחה שקיימתי אתמול עם מקבילי באיחוד האמירויות, שר החוץ, שייח עבדאללה בן זעיד.

— גבי אשכנזי - Gabi Ashkenazi (@Gabi_Ashkenazi)August 17, 2020

לאחר מכן צייץ אשכנזי בחשבון הטוויטר שלו על השיחה וכתב: "סיכמנו לשמור על קשר ישיר ורציף ולהמשיך את הדיאלוג החשוב בין שתי המדינות לקידום תהליך הנורמליזציה במזרח התיכון.שיחה זו הינה המשך ישיר לשיחה שקיימתי אתמול עם מקבילי באיחוד האמירויות, שר החוץ, שייח עבדאללה בן זעיד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר