"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בתגובה לשיגור הבלונים: צה"ל תקף בעזה

מדובר צה״ל נמסר כי הותקפו מתחם צבאי של הכוח הימי של חמאס, תשתיות תת קרקעיות ועמדות תצפית • שר הביטחון גנץ החליט על עצירת הכנסת הדלקים לרצועה

,עודכן
צילום: איי. אף. פי // תקיפה ברצועת עזה

בתגובה לעשרות השריפות שפרצו בעוטף עזה בשל הפרחת בלוני תבערה ונפץ מהרצועה, הלילה (חמישי), ישראל תקפה יעדי טרור של חמאס. דובר צה״ל מסר כי במהלך התקיפה הותקפו מתחם צבאי של הכוח הימי של חמאס, תשתיות תת קרקעיות ועמדות תצפית של ארגון הטרור חמאס.

צילום: טל עוז - משרד הביטחון

עוד נמסר כי "צה״ל רואה בחומרה רבה כל פעילות טרור לעבר שטח ישראל וימשיך לפעול ככל שיידרש נגד ניסיונות לפגיעה באזרחי ישראל". בישראל שבים ומדגישים כי חמאס נושא באחריות לנעשה ברצועת עזה וממנה, והוא יישא בהשלכות לפעולות הטרור נגד אזרחי ישראל.גם בליל אמשמטוסי קרב, מסוקי קרב וטנקים של צה"ל תקפו מספר יעדים של חמאס ברצועת עזה.

בנוסף, בתום התייעצויות ביטחוניות שהתקיימו אמש, אישר היום שר הביטחון בני גנץ את המלצת הרמטכ״ל, מתאם פעולות הממשלה בשטחים וגורמי הביטחון והורה על עצירת הכנסת הדלקים לרצועת עזה. זאת לאור המשך הפרחת בלוני התבערה מהרצועה לשטח מדינת ישראל וערעור היציבות הביטחונית.

"חמאס נושא באחריות לכל הנעשה ברצועת עזה וממנה כלפי ישראל, והוא יישא בהשלכות לאלימות המופעלת כנגד אזרחי ישראל", נמסר מטעם מתאם פעולות הממשלה בשטחים.

משאיות סולר במעבר כרם שלום (ארכיון)
משאיות סולר במעבר כרם שלום (ארכיון)

אתמול, בתום התייעצויות ביטחוניות, אישר שר הביטחון בני גנץ את המלצת הרמטכ"ל, מתפ״ש וגורמי הביטחון והורה על צמצום מרחב הדיג ברצועת עזה מ-15 לשמונה מיילים ימיים, באופן מיידי ועד להודעה חדשה.מדובר צה"ל נמסר: "ההחלטה התקבלה לאור פעולות טרור חוזרות ונשנות מצד רצועת עזה נגד אזרחי ישראל בימים האחרונים, אשר מהווים הפרה של הריבונות הישראלית".

במקביל, צוותי הכיבוי פעלו אתמול להשתלטות על 12 שריפות במועצות האזוריות חוף אשקלון ואשכול. "רוב השריפות קטנות ולא מסכנות", נמסר ממערך הכיבוי וההצלה במחוז דרום. ב-72 השעות האחרונות אירעו 45 שריפות ביערות קק"ל, ו-850 דונם נשרפו. "נזק רב לשטח היער שנשרף, הן לעצים והן לבעלי החיים שהיערות מהווים בית גידול עבורם", נמסר מקק"ל. "עובדי ויערני קק"ל נמצאים בשטח וערוכים לכל התפתחות שתהיה".

עוד בנושא:

• נתניהו במסר חריף לחמאס ולאיראן: "נגבה מחיר כבד על בלוני התבערה לדרום"

• גם הבוקר: שריפות בעוטף עזה בגלל בלוני נפץ

• גורם פלשתיני בכיר: "אם ישראל לא תאשר הקלות לעזה - המצב הביטחוני יסלים"

בביקור שקיים השבוע שר הביטחון בני גנץ במפקדת הקורונה של פיקוד העורף, הוא התייחס למתיחות באזור עוטף עזה: "חמאס מאפשר להמשיך להפריח בלוני תבערה ובלוני נפץ למדינת ישראל. אנחנו לא מוכנים לקבל את זה וסגרנו את מעבר כרם שלום כתוצאה מכך. טוב יעשו אם יחדלו מלהפר את הביטחון והשקט במדינת ישראל. אם זה לא יקרה, נצטרך להגיב - ובעוצמה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר