"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גנץ: "להעביר את חוק דחיית התקציב תוך 24 שעות"; נתניהו: "צריך תקציב עכשיו"

יו"ר כחול לבן פנה קרא לרה"מ לאשר את חוק דחיית התקציב ביממה הקרובה • לדבריו, "בחירות בפעם הרביעית יביאו למלחמת אחים במקום לאחדות השורות" • נתניהו בתגובה: "לא 24 שעות ולא 24 דקות" • על שנת הלימודים אמר רה"מ: "תיפתח לפי מתווה שר החינוך"

,עודכן
האם פנינו לבחירות נוספות?

שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ פנה היום (שני) בישיבת סיעת כחול לבן לראש הממשלה בנימין נתניהו וקרא לו "לאשר תוך 24 שעות את דחיית התקציב, בלי טריקים ובלי שטיקים".

צילום: ערוץ הכנסת

הוא הוסיף: "לכל החלטה אחרת אין הסבר ענייני ובחירות בעת הזו הן יריקה בפרצופם של האזרחים. העברת דחיית התקציב בקריאה טרומית בלבד היא סיפור מעשייה שלא יקוים. הסר את איום הבחירות מסדר היום, ובמקום פאניקה נאפשר לציבור ודאות".

"מי שאוהב את מדינת ישראל לא לוקח אותה לבחירות בעת הזו. מי שאכפת לו מאזרחי ישראל לא עושה צעדים שיביאו לקריסה כלכלית ובריאותית של רבים מהם בתקופה זו. החלטת הליכוד מאמש להסכים לדחיית אישור התקציב היא אכן חשובה והכרחית למען אזרחי ישראל", אמר גנץ.

"בעת הזו, לא ייתכן שנשקיע מיליארדים בשלטי חוצות וסרטוני קמפיין במקום בעצמאים, במקום ברופאים, במקום באחים ובאחיות, במקום בעובדים הסוציאליים. בחירות בפעם הרביעית במשבר מתגלגל יביאו למלחמת אחים במקום לאחדות השורות. בחירות יובילו לשנאת אדם את שכנו, לחוסר אמון שילך ויעמיק, מדרון חלקלק שבסופו תהום".

צילום: ערוץ הכנסת

עוד בנושא:

דוהרים לתוך הקיר: אלה התרחישים שיובילו לסיום המשבר הפוליטי - או לבחירות

הושגה פשרה: הליכוד וכחול לבן יתמכו ביוזמה לדחות את ההצבעה על התקציב

בחירות התבקשו - אך לא ניתן להתעלם מהציבור | דעה

ראש הממשלה נתניהו הגיב לדבריו של גנץ בפתח ישיבת סיעת הליכוד: "אנחנו לא צריכים 24 שעות, אנחנו לא צריכים אפילו 24 דקות. יש לנו תקציב מוכן ומותאם לקורונה, בדיוק למה שצריכים היום אזרחי ישראל. זה מזרים כסף גם לכיסים של האזרחים, גם לעסקים, זה מוכן וזה מה שצריך להעביר ואפשר לעשות את זה מייד".

עוד אמר נתניהו: "אני גם לא מתרשם מכל החוקים האיראניים והצפון-קוריאניים האלה, לרמוס את רצון הבוחר מצד אנשים שלא מסוגלים לנצח בקלפי. לא 24 שעות ולא 24 דקות, יש תקציב מוכן וצריך להעביר אותו עכשיו". בכל הנוגע למשבר הקורונה, בחלק הסגור של ישיבת הסיעה, אמר נתניהו: "שנת הלימודים תיפתח כסדרה ולפי המתווה שגיבש שר החינוך גלנט".

יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ מיקי זוהר, התייחס לאיום המרומז של כחול לבן, שלפיו אם הליכוד לא יסכים להוריד את איום הבחירות ביממה הקרובה, "מוטב לכחול לבן לא לאיים שלא תמלא את ההסכם, נקבל את ההחלטות לפי טובת ישראל".

מיהדות התורה נמסר כי בתום ישיבת סיעה, שבה התקיים דיון על דחיית מועד התקציב, הוחלט כי "הדבר הנכון למדינת ישראל הוא להניח לכל הפחות הצעת תקציב על שולחן הממשלה במיידית". לדבריהם, "הסבל שנגרם בהיעדר התקציב הוא בלתי מתקבל על הדעת, אם לא תונח במיידית הצעת תקציב על שולחן הממשלה". הסיעה תתכנס שוב להחליט על אופן הצבעתה ביום רביעי.

ביום רביעי צפויה לעלות להצבעה בכנסת הצעת החוק של יש עתיד-תל''ם, שלפיה ראש הממשלה הנאשם בפלילים לא יוכל לכהן בתפקידו. בעצם, לפי לוח הזמנים של כחול לבן לאחר דבריו של גנץ, אם הליכוד לא יסכים לקריאתו של שר הביטחון, תוכל כחול לבן לתמוך בחוק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר