"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גנץ: "רק נתניהו ולפיד אולי רוצים בחירות"
על רקע המשבר הקואליציוני, רה"מ החליפי בני גנץ התייחס בראיון ל"פגוש את העיתונות" לאפשרות שישראל תלך לקלפי • "נפגשתי עם גדי איזנקוט"
בני גנץ (ארכיון) // בני גנץ (ארכיון)

גנץ: "רק נתניהו ולפיד אולי רוצים בחירות"

על רקע המשבר הקואליציוני, רה"מ החליפי בני גנץ התייחס בראיון ל"פגוש את העיתונות" לאפשרות שישראל תלך לקלפי • "נפגשתי עם גדי איזנקוט"

מערכת היום
, עודכן

"יש שני אנשים שאולי רוצים בחירות – נתניהו ולפיד", כך אמר הערב (שבת) רה"מ החליפי ושר הביטחוןבני גנץבראיון לתוכנית "פגוש את העיתונות" בחדשות 12.

על רקע המשבר הקואליציוני והחשש מבחירות נוספות, גנץ הדגיש שלא יתפשר בכל הנוגע למשבר התקציב. "בשביל לייצב את הממשלה, נדרשת תוכנית ל-2020-2021 לא תקציב חגים ולא תקציב לסופ"ש, תקציב לשנה שלמה", אמר גנץ. "זה מה שאנחנו מבינים. אגב, כל טובי הכלכלנים אומרים את הסיפור הזה ולכן אנחנו מתעקשים. אני לא אוותר".



בכל הנוגע לזעם הציבורי נגד ראש הממשלה ונגדו אמר: "מבין את השנאה כלפי נתניהו. מבין את האכזבה ממני".

"לנתניהו יש אתגרים אישיים ומשפטיים מאוד מאוד גדולים", התייחס גנץ לשיקוליו של נתניהו. "הוא עושה חשבונות נוספים שאצלי לא קיימים. אני מניח שיש לו שיקולים אישיים ופוליטיים שבגינם הוא רוצה בחירות. לא יכול להיות שמישהו שאכפת לו מהמדינה ורואה מה קורה כאן יגיע למסקנה שמה שמתאים לה זה בחירות".



גנץ ולפיד בימים טובים יותר // צילום: אורן בן חקון
גנץ ולפיד בימים טובים יותר // צילום: אורן בן חקון

על היוזמה לקדם את החקיקה שתמנע מראש ממשלה הנאשם בפלילים אמר גנץ: "אי אפשר לקדם את זה כרגע במסגרת ההסכם הקואליציוני שבתוכו אנחנו נמצאים".

עם זאת, גנץ הוסיף: "היחסים (עם נתניהו) הם טובים, ברור על מה אנחנו חלוקים. לא נכנסתי לממשלה בשביל ראש הממשלה נתניהו".

לגבי נסיקתו בסקרים של שותפו לשעבר ח"כ יאיר לפיד, יו"ר יש עתיד-תל"ם, אמר גנץ: ,אני לא רואה את יאיר לפיד ראש הממשלה הבא של מדינת ישראל".



מי רוצה בחירות? נתניהו וגנץ // צילום: פול
מי רוצה בחירות? נתניהו וגנץ // צילום: פול

גנץ התייחס לדיווחים על כניסה אפשרית של הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט לחיים הפוליטיים: "נפגשתי עם איזנקוט, השיחות בינינו יישארו בינינו".

גנץ התייחס גם לאסון שפקד את לבנון השבוע והבהיר כי ישראל לא הייתה מעורבת באירוע: "חס וחלילה, בביירות קרה אסון שאין לנו שום נגיעה אליו. האיום הגדול ביותר על לבנון הוא חיזבאללה. מדינת ישראל צריכה להיות נכונה להציע עזרה הומניטרית בעת קשה זו. אנחנו המדינה החזקה והמוסרית ביותר באזור. אנחנו מוכנים לשים בצד שנאות, יש פה רגע אנושי גדול".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...