"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ישראל הציעה סיוע הומניטרי ללבנון

לאחר האסון בביירות: ראש הממשלה נתניהו הנחה את ראש המל"ל לשוחח עם שליח האו"ם למזרח התיכון • ישראל נערכת לקלוט פצועים מקרב חיילי יוניפ"ל

,עודכן
נפגעים מהפיצוץ בביירות // נפגעים מהפיצוץ בביירות

בהנחיית שר הביטחון בני גנץ ושר החוץ גבי אשכנזי, פנתה הערב (שלישי) ישראל ללבנון דרך גורמים ביטחוניים ומדיניים בינלאומיים והציעה לממשלתה סיוע הומניטארי רפואי לאחר האסון בנמל ביירות. מטעם רה"מ בנימין נתניהו נמסר כי "בהמשך לאישור ראש הממשלה בנימין נתניהו לסייע הומניטרית ורפואית ללבנון, הנחה ראש הממשלה את ראש המל"ל מאיר בן שבת לשוחח עם שליח האו"ם מלאדנוב כדי לברר במה ישראל יכולה עוד לסייע ללבנון".

ההרס בנמל ביירות לאחר הפיצוץ - תמונות קשות לצפייה

לפחות 50 בני אדם נהרגו באסון וכ-3,000 נפצעו. נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין מסר: "אנו משתתפים בכאבו של העם הלבנוני בשעת אסונו ושולחים יד מושטת לסיוע כן בשעה קשה זו".

‏בישראל נערכים לקבלת פצועים מקרב אנשי יוניפ"ל המוצבים בלבנון ונפצעו באסון הפיצוץ בביירות. מתנהלים כעת מגעים לתיאום העברת הפצועים בין צה"ל לכוחות האו"ם המוצבים בלבנון. על פי התכנון, הפצועים אמורים לעבור דרך מעבר הגבול בראש הנקרה ויטופלו בבית החולים זיו בצפת. ביה"ח זיו פרסם פוסט בחשבון הפייסבוק עם הכיתוב: "אנחנו מנוסים ומוכנים!".

שר הרווחה איציק שמולי צייץ: "הלב בוכה מול המראות הקשים שמגיעים מביירות. ליבנו עם העם הלבנוני בשעתו הקשה ונסייע לו ככל שנדרש. מול טרגדיות קשות שכאלו גם קו הגבול המתוח ביותר לא ישכיח לרגע שכולנו בני אדם".

בהמשך לאישור ראש הממשלה בנימין נתניהו לסייע הומניטרית ורפואית ללבנון, הנחה ראש הממשלה את ראש המל"ל מאיר בן שבת לשוחח עם שליח האו"ם מלאדנוב כדי לברר במה ישראל יכולה עוד לסייע ללבנון.

— ראש ממשלת ישראל (@IsraeliPM_heb)August 4, 2020

דובר צה"ל, תא''ל הדי זילברמן צייץ בחשבון הטוויטר: "סיוע הומניטרי ללבנון - זו העת להתעלות מעל לכל סכסוך".

דובר צה"ל בערבית, סא''ל אביחי אדרעי, צייץ: "בהנחיית שר הביטחון ושר החוץ, פנתה ישראל ללבנון דרך גורמים ביטחוניים ומדיניים בינלאומיים והציעה לממשלת לבנון לסיוע הומניטרי רפואי. לישראל יש ניסיון רב בתחומים אלה והיא הוכיחה זאת במשלחות סיוע הומניטריות רבות ברחבי העולם בשנים האחרונות. זו עת להתעלות מעל לכל סכסוך".

סיוע הומניטרי ללבנון - זו העת להתעלות מעל לכל סכסוך.https://t.co/i4j8LMhLDd

— הדי זילברמן - Hidai Zilberman (@IDFSpokesperson)August 4, 2020

עד כה, מצרים, ירדן טורקיה וקטאר הציעו סיוע. לאחר שנפצו דיווחים שונים על מעורבות ישראלית בפיצוץ גורמים מדיניים בכירים הודיעו כי לישראל אין קשר לאירוע. בעבר חשפה ישראל כי אזור הפיצוץ בנמל ביירות משמש להעברת נשק מאיראן לחיזבאללה.

השרים גנץ ואשכנזי // צילום: אורן בן חקון
השרים גנץ ואשכנזי // צילום: אורן בן חקון

לאחר הפיצוץ, התפרשו אנשי חיזבאללה בזירה. עם זאת, גורמים בחיזבאללה אמרו ל"אל מיאדין" כי לישראל אין קשר לאירוע.

עוד בנושא

עשרות הרוגים בפיצוץ בנמל ביירות; אנשי חיזבאללה התפרשו בזירת האסון

הפיצוץ בלבנון יגביר את הלחץ על חיזבאללה להתפרק מנשקו | פרשנות

בראיון לחדשות 12 מוקדם יותר אמר השר אשכנזי: "ידוע לנו שחיזבאללה משתמש בשטחים כאלו כמחסני נשק, אבל כאן יש להאמין לדיווח בלבנון כי מדובר בתקלה, שריפה, פיצוץ. ישראל לא קשורה".

השתתפו בהכנת הידיעה: יורי ילון, דניאל סיריוטי, עדי חשמונאי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר