סערה בעולם הנדל"ן, לאחר שממשלת ישראל אישרה בימים אלה העברת מכרזי ענק לחברות סיניות, שזכו במכרז שפורסם על ידי חברת נת"ע לרכבת הקלה. בהסתדרות דורשים כעת להקפיא את המכרזים.
במכתב ששוגר השבוע לראש הממשלה בנימין נתניהו כותב יצחק מויאל יו"ר הסתדרות עובדי הבניין והתעשיות הנלוות: "הדבר עומד בניגוד מוחלט להצהרות והתחייבויות הממשלה לדאוג לחברות התעשייה הישראליות ולהקפיד על רכש כחול לבן על מנת להציל את המשק הישראלי, תעשיות הבנייה והתשתיות והעובדים בישראל, במיוחד בתקופה זו שאנו מתמודדים עם נגיף הקורונה".
האבסורד שמויאל מדגיש בפני ראש הממשלה נוגע לכך שהחברות הסיניות פטורות מתשלום אגרת עובדים זרים בישראל, כך שהמדינה אפילו לא מרוויחה את הכספים האלה. זאת בנוסף לפגיעה בתעשייה הישראלית ובענף הבנייה.
מויאל מאתגר את נתניהו: "הניסיון שלנו מלמד כי אין פרויקט תשתית שהתעשייה הישראלית לא תתמודד איתו. ישראל התברכה באנשי מקצוע מהטובים בעולם בכל תחום, ואין סיבה להוציא החוצה את ההון שלנו, ובמקביל לגרום לאבטלה מעמיקה והולכת".
מנת"ע נמסר בתגובה: "המכרז שנסגר לאחרונה עמד על כ-100 מיליון שקל, ולא מיליארדים כפי שצויין במכתב. נת"ע כחברה ממשלתית מקיימת מכרזים בהתאם לחוק חובת המכרזים, המאפשר גם לחברות בינלאומיות להתמודד על ביצוע הפרויקטים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
