יש עתיד תביא היום (רביעי) לאישור הכנסת בקריאה טרומית תיקון לחוק הלאום ובו סעיף שמבטיח שוויון זכויות לכל אזרחי המדינה. המטרה: להביך את השרים בני גנץ וגבי אשכנזי שתמכו בתיקון לחוק.
על פי נוסח החוק המוצע, יוכנסו שלושה שינויים: בתיקון לסעיף 1 יובהר כי "מדינת ישראל מהווה בית ומקיימת שוויון זכויות לכל אחד מאזרחיה". בתיקון לסעיף 4 ייכתב: "השפה הערבית היא שפה רשמית שנייה", ובתיקון לסעיף 7 יצוין כי "הכל ברוח עקרונות חוק יסוד זה ולטובת כל יושביה".
ארכיון // צילום: שמואל בוכריס
על הצעת החוק חתמו כל 13 חברי הסיעה שבראשות יו"ר האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד. הצעת החוק תובא לאישור על ידי האישה היחידה שמייצגת את העדה הדרוזית בכנסת - ח"כ ע'דיר כמאל מריח מיש עתיד - תל"ם.
לדברי ח"כ כמאל מריח, הצעת החוק מובאת "דווקא עכשיו בעת המשבר הלאומי שפוקד אותנו, משבר שפוגע בכל הרבדים של החברה הישראלית. אני מקווה מאוד שחבריי כחול לבן ובראשם בני גנץ וגבי אשכנזי ישכילו להבין שיש כאן הזדמנות אמיתית לתיקון החוק, כפי שהבטיחו לכלל הבוחרים שלהם. זו העת לשים באמת את ישראל לפני הכל. זו ההזדמנות שלנו להתאחד למען העתיד המשותף שלנו במדינת ישראל כאזרחים שווים, ולשמר את צביונה כמדינה יהודית ודמוקרטית ברוח מגילת העצמאות".
עוד בנושא:
• חוק הלאום יביא רמטכ"ל ערבי ראשון
• בני גנץ שובר שתיקה: "אעשה כל שביכולתי על מנת לתקן את חוק הלאום"
• סערה לאחר אישור חוק הלאום: "חוק שמעליב אנשים"
ההסכם הקואליציוני של הליכוד וכחול לבן קובע כי חוק הלאום בנוסחו הנוכחי לא ישונה. לנוכח ביקורות חריפות מצד הקהילה הדרוזית נגד החוק, בעבר התחייבו השרים גנץ ואשכנזי לתמוך בתיקונו.
הבאת הצעת החוק לאישור הכנסת בעיתוי הנוכחי נועדה להביך את חברי כחול לבן. רק בשבוע שעבר אמר שר החוץ אשכנזי כי הוא מבין את הזעם והכעס שהחוק מעורר בקרב בני העדה הדרוזית. שר הביטחון ורה"מ החליפי גנץ אמר בזמנו לנציגי הדרוזים שקיימו צעדת מחאה סמוך לביתו, כי "יש לנו ברית דמים, אבל לא פחות מכך - יש לנו ברית חיים. אנחנו צריכים לוודא שאנחנו בונים יחד את הברית הזאת, כפי שראוי שיהיה". גנץ הבטיח: "אעשה כל שביכולתי למען שינוי החקיקה, שיביא לביטוי את הקשר העמוק שלא ניתן לביטול - לא רק בקרב אלא גם בחיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו