"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דרעי לראש השב"כ: "למנוע אסון נוסף כמו רצח רבין"

בעקבות האיומים על נתניהו, שלח השר דרעי מכתב לראש השב"כ נדב ארגמן, שבו התריע: "ההסתה מסוכנת - יש להגביר אבטחה סביב ראש הממשלה"

,עודכן
צילום: אורן בן חקון // שר הפנים דרעי וראש השב"כ ארגמן

בעקבות האיומים ההולכים ומתגברים על חייו של ראש הממשלה ומשפחתו, פנה השר אריה דרעי לראש השב"כ נדב ארגמן בבקשה שיגביר את מאמצי האבטחה סביבו ואף מביע דאגה מפי אסון שלדבריו עלול להתרחש.

במכתב תחת הכותרת "מניעת רצח ראש הממשלה ופגיעה בבני משפחתו", כתב דרעי כי "בשבועות ובימים האחרונים אנו עדים להסתה מסוכנת וחסרת גבולות הקוראת לרצח ראש הממשלה ולפגיעה בבני משפחתו. כמי שהיה חבר בממשלתו של ראש הממשלה יצחק רבין ז״ל, איני יכול לעמוד מנגד מול המראות הקשים של ההסתה והקריאות לפגיעה פיסית בראש הממשלה בנימין נתניהו ובני משפחתו".

לדברי דרעי "לא נוכל לומר שוב, ידינו לא שפכו את הדם הזה. אני מודע למאמצים הגדולים שלך ושל השב"כ להגן על ראש הממשלה ובני משפחתו, אך מחובתי הציבורית להזהיר מפני העלול להתרחש ולעשות הכל כדי שיינקטו צעדים שימנעו חלילה אסון שכזה. החברה הישראלית תתקשה לעמוד שוב מול אירוע כזה".

המכתב ששלח השר דרעי
המכתב ששלח השר דרעי

דרעי הוסיף ואמר "חופש הביטוי והזכות להפגנה הם ערכי יסוד חשובים שחייבים לשמור עליהם בדמוקרטיה וביקורת חריפה היא לגיטימית אך הסתה לאלימות, שיסוי וביזוי ראש הממשלה ובני משפחתו היא חציית קו אדום".

כזכור, בשבוע שעבר פנה יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט בדרישה שיורה למשטרה לחקור את האיומים על חייו ההולכים ומתגברים.

דרעי ורבין ז"ל // צילום ארכיון: לע"מ
דרעי ורבין ז"ל // צילום ארכיון: לע"מ

עוד בנושא:

• "מוכן להיות יגאל עמיר הבא"; פעיל שמאל נעצר

• "אינך לוקח ברצינות את האיומים הגוברים על רה"מ ומשפחתו"

• ההסתה נמשכת: "יש הכנות לפגיעה בנתניהו?"

• כתב אישום בגין איומים על רה"מ נתניהו

במכתב שכתב עו"ד של יאיר נתניהו נכתב כי "מזה תקופה ארוכה שמרשי סובל מבריונות רשת בצורה החריפה והחמורה ביותר שיש", כתב פרקליטו של נתניהו, עו"ד עמית חדד במכתבו למנדלבליט. "לאורך כל אותה תקופה, מופנות כלפי מרשי ובני משפחתו אמירות נאצה חריפות הכוללות הסתה לאלימות, איחולי מוות, איומים לפגיעות פיזיות קשות ועוד ועוד".

לדבריו "בשבועות האחרונים גדשה הסאה. הפרסומים ברשת האינטרנט הלכו והחריפו ולא עובר יום מבלי שמרשי נתון למתקפה חסרת תקדים של איומים והסתה. נוכח פרסומים חמורים אלה, מרשי ממש חושש לחייו וחש שדמו מותר".

נתניהו הציג כמה דוגמאות במכתב, ביניהן קריאותיו של אפרים שמיר שקרא "לחסל את הפסיכופת אשתו והבן", ועוד ביטויים קשים שלא ניתן להעלות על הכתב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר