מפקד מג"ב לשעבר: "יש לאסור הפגנות"

ניצב בדימוס משולם עמית כתב לרה"מ נתניהו ולשרים אדלשטיין ואוחנה: "לא ניתן למנוע חיכוך בין המפגינים לשוטרים, המגע מסכן את כולם בהידבקות"

הפגנת "הדגלים השחורים" בהתפרעויות בירושלים

מפקד משמר הגבול לשעבר, ניצב בדימוס משולם עמית, קורא לממשלה לאסור על הפגנות ברחבי הארץ, כדי לשמור על בריאותם של שוטרי מג"ב על רקע התפשטות הקורונה.

במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, לשר לביטחון הפנים אמיר אוחנה ולשר הבריאות יולי אדלשטיין, כותב עמית: "כמי שהיה מפקד משמר הגבול וראש אג"ם במטה הארצי במשטרת ישראל, אני פונה אליכם מתוך דאגה לחיי השוטרים והקצינים. על פי מיטב השיקול המקצועי שלי, יש לפעול באופן מיידי לאסור על קיום הפגנות מכל צד שהוא, לאחר שמתברר שבשעת ההפגנה לא ניתן למנוע חיכוך בין המפגינים לשוטרים".

צילום: יוני ריקנר

עוד כתב עמית: "על פי הניסיון שנצבר, אי אפשר למנוע את המגע בין השוטרים למפגינים הדבוקים זה בזה בהפרות סדר, והמגע הפיזי הקרוב מסכן את השוטרים, המפקדים והמפגינים - כאחד".

עם זאת, הניצב בדימוס הוסיף כי במקרה שממשיכים להתיר את ההפגנות "יש להגביל את מספר המשתתפים ל-20 איש, כפי שנקבע לגבי התקהלויות לצרכים אחרים".

עמית כתב גם כי מניעת ההפגנות חשובה כדי לשמור גם על שלומן של משפחות השוטרים: "אני תובע מכם לראות מול עיניכם ודאגתכם, גם את משפחות השוטרים ומשפחות לוחמי מג"ב שעלולים להיות ב'מעגל ההדבקה השני'".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר