"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

כמו אוויר לנשימה: אל תיקחו לנו את בתי הכנסת

עבור אנשים רבים סגירת בתי הכנסת היא פגיעה אנושה ברווחת חייהם • שמירה על שגרה בסיסית בבתי התפילה חשובה לא פחות משמירה על שגרת הפנאי • דעה

,עודכן
בית הכנסת היכל שלמה באילת הופרד עם מחיצות מניילון כדי לעמוד בהוראות משרד הבריאות // צילום: יהודה בן יתח

כמו כל העם היושב בציון, גם אני צופה בדאגה במשבר הכלכלי הפוקד אותנו עקב מחלת הקורונה. אין ספק, התמונות של משפחות רבות שמצבן הכלכלי מתדרדר במהירות, אחרי שנים רבות של עבודה קשה כדי להתפרנס בכבוד, שוברות את הלב. אבל חשוב לזכור, הכלכלה היא אמצעי, לא מטרה. הכסף שיש לנו בבנק הוא לא מה שחשוב לנו, אלא מה שאנחנו יכולים לרכוש באמצעותו. כל אדם שואף לחיים ברמה נאותה, שבהם הוא יכול לדאוג לו ולמשפחתו לתזונה מספקת ולקורת גג בטוחה. מעבר לכך, אנחנו צריכים כסף בשביל החיים עצמם: דברים כמו טיולים משפחתיים, תרבות, וקניית מתנות לילדים לימי ההולדת, הם כאוויר לנשימה עבורנו. נכון לומר, אם כן, שלא ממצבנו הכלכלי אנחנו מודאגים, כמו מהפגיעה באושר היומיומי שלנו ומרווחת החיים.

-השרים יכונסו בדחיפות; המל"ל ימליץ על התקהלויות עד 10 איש וסגירת בתי הכנסת והמסעדות

כמובן, יש הרבה דברים בחיים שעושים אותנו מאושרים, ואין להם מחיר כלכלי. דברים כמו אהבה לבני הזוג שלנו, אינטימיות משפחתית, ושייכות לקהילה חמה ואוהבת. גם בתי הכנסת שלנו הם כאלה. בית הכנסת הישראלי הממוצע הוא הרבה מעבר לבית תפילה – הוא מרכז קהילתי תוסס ושוקק חיים. עבור אנשים רבים, בית הכנסת הוא עיקר החיים הקהילתיים שלהם, וסגירה שלו היא פגיעה אנושה ברווחת חייהם. רבני קהילות רבים מעידים כי בתקופת הקורונה נוצרה מצוקה ממשית אצל חלק נרחב מהמתפללים. מצוקה זו נובעת מבדידות ומחוסר בטחון של אנשים שבין רגע איבדו את הקהילה שלהם, פשוטו כמשמעו. לצערנו, מדובר על פי רוב דווקא באלה החלשים ביותר, שאין להם מעטפת חמה במסגרת זוגית או משפחתית שאפשר לשרוד איתה את ימי הסגר הקשים כל כך.

דווקא משום כך היה צפוי שמקבלי ההחלטות בממשלה יעשו הכל על מנת להשאיר את בתי הכנסת פתוחים. כמובן, ההגבלות נחוצות, וראוי לאכוף אותן (ובאמת אנחנו רואים כעת הקפדה יוצאת מגדר הרגיל על ההנחיות בבתי הכנסת). אבל כל זה מתוך ידיעה ששמירה על שגרת חיים בסיסית בבתי הכנסת חשובה לא פחות משמירה על שגרת חיים של תרבות ופנאי.

לצערנו, הממשלה לא השכילה להבין את החשיבות של מוסד קהילתי-רוחני דווקא בתקופה כזו, שבה אנשים זקוקים כל כך לנחמה. הממשלה נלחמת על הכלכלה, ושוכחת מה מטרתה של כלכלה יציבה – חיים טובים, עלינו ועל כל ישראל. אמת, בתי הכנסת לא עונים על צורך כלכלי, אך הם עונים על צורך בסיסי בהרבה: על האושר, השמחה והבריאות הנפשית של הבאים בשעריהם.

הרב עמיחי אליהו // צילום: דורון סיתהכל
הרב עמיחי אליהו // צילום: דורון סיתהכל

דווקא בעת הקשה הזו, שבה אנחנו נדרשים לצמצם את רווחת חיינו באופן שלא הכרנו, אנחנו זקוקים לחיי הקהילה שמספקים לנו מרכזיים רוחניים בדמות בתי כנסת. ממשלה יקרה, אנא מכם, אל תיקחו מאיתנו גם את זה.

ואי אפשר בלי מילה נוספת על התפילות בבית הכנסת. בימים מורכבים כאלו, שבהם נגלית לנו כמה היכולת של האנושות מוגבלת מול בעיות לא צפויות, תמיד טוב להתפלל. אולי כך לא רק בעזרת מכון ויצמן, אלא גם בעזרת ה', נזכה לימים טובים יותר.

הרב עמיחי אליהו הוא יו"ר ארגון איגוד רבני קהילות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר