המים האדומים ב"כיכר דונלד טראמפ" בפתח תקווה //

מחאה נגד הריבונות: "הסיפוח יעלה לנו בדם"

ארגון שמאל צבע את המים במזרקה שבכיכר "דונלד טראמפ" בפתח תקווה בצבע אדום, וריסס כתובות בגנות תוכנית החלת הריבונות ביהודה ושומרון

מחאה נגד תוכנית החלת הריבונות בכיכר טראמפ בפתח תקווה. אלמונים שפכו הלילה צבע אדום המדמה דם במזרקה בכיכר דונלד טראמפ בעיר. לצד זה רוססה כתובת גרפיטי:  "הסיפוח יעלה לנו בדם". 

הכיכר נחנכה לפני כשנה כהוקרה לנשיא האמריקני על תמיכתו במדינת ישראל. עד כה לא נמסר איזה ארגון ביצע את פעולת המחאה.

כמה ארגוני שמאל, בהם "שלום עכשיו", הגבירו באחרונה את מאמצי המחאה נגד תוכנית החלת הריבונות של ראש הממשלה, בנימין נתניהו.



אחת הכתובות שרוססו באתר
אחת הכתובות שרוססו באתר

מלשכת דובר העירייה נמסר "האירוע בכיכר טראמפ הבוקר הינו וונדליזם בריוני שמעיד בעיקר על מי שעשה זאת. עיריית פתח תקווה עירבה את המשטרה בנושא והוגשה תלונה בגין המקרה. פתח תקוה מרושתת במצלמות ואנחנו נמצה את הדין עם העבריינים - הן בפן הפלילי והן בפן האזרחי על הנזקים שנעשו. כך יעשה כנגד כל תופעה של בריונות וונדליזם הגורמת נזק לרכוש ולכסף הציבורי".

בתוך כך, ישראל העבירה לירדן ולמדינות ערב מסרים שלפיהם החלת הריבונות תכלול אזורים מצומצמים ביהודה ושומרון - כך מסרו מקורות במערכת הפוליטית. על פי מסרים אלה, היקף הריבונות יעמוד על אחוזים בודדים של השטח, ולא 30 אחוזים, כפי שאפשרה מלכתחילה תוכנית טראמפ. 



"דם מלאכותי" במזרקה בפתח תקווה
"דם מלאכותי" במזרקה בפתח תקווה

כיכר טראמפ בפתח תקווה
כיכר טראמפ בפתח תקווה




בנוסף, על פי מתווה זה, הריבונות תיושם בגושי ההתיישבות ביהודה ובשומרון. יצוין כי מסרים אלה תואמים את הפרסום ב"ישראל היום", שלפיו נתניהו נסוג מהכוונה להחיל ריבונות על כלל השטח שמאפשרת תוכנית טראמפ, עקב ההתנגדויות הרבות בארץ ובעולם, ובמקום זאת בוחן תכנית פעימות. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...