גם היום (שבת) הפגנה ליד בית ראש הממשלה בירושלים. המפגינים מוחים על מעצרו של תא"ל במיל' אמיר השכל אתמול, לאחר שחסם כביש במהלך מחאה שהתקיימה ברחוב בלפור סמוך למעונו של רה"מ בנימין נתניהו. המשטרה סגרה לתנועה את האזור שבו התקבצו המפגינים.
חלק מהמוחים הדביקו על בגדיהם כרזות עם הכיתוב: "אני אמיר השכל". המפגינים מרעישים ללא הפסקה עם צופרים ונושאים שלטים ודגלים שחורים. הם קוראים: "הון, שלטון, עולם תחתון", ו"ישוחרר אמיר השכל".
על השלטים נכתב, בין היתר: "כולנו אמיר השכל לא תשתיקו אותנו", "נתניהו מרקיב את הממשלה ואת ישראל", "אמיר, גיל סידי עצירים פוליטיים", "ביבי ואוחנה לא יחסלו את הדמוקרטיה".
במקביל למחאה בבירה, מפגינים נוספים פוקדים יותר מ-70 צמתים ברחבי הארץ.
ממארגני מחאת "הדגלים השחורים" נמסר: "מעצרו של השכל הוא חלק משיטה חדשה לצמצום המרחב הדמוקרטי במדינת ישראל. רק בשבועיים האחרונים קרא ראש הממשלה למעצר של עיתונאי בכיר, אמנון אברמוביץ' הותקף בברוטליות ומאתמול השכל במעצר. מהיום הגיע הזמן שעם ישראל ידבר ברחובות ובכיכרות. מדינת ישראל שייכת קודם כל לאזרחיה, לא למשפחת המלוכה בעיני עצמה. בהמשך השבוע יוקם מאהל מחאה בשדרות רוטשילד בתל אביב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו