הותר לפרסום: כתב אישום נגד חשמלאי מעזה בגין עבירות טרור

פאדי קדאס מעזה חשוד בביצוע עבירות נגד ביטחון המדינה במהלך "עמוד ענן" ו"צוק איתן" • בכתב האישום נכתב: חפר בורות, הטמין טילים וירה פצמ"רים

חיילי צה"ל ליד גבול עזה // צילום ארכיון: אי.פי

הותר לפרסום: פרקליטות מחוז דרום הגישה הבוקר (רביעי) לבית משפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד חבר ופעיל של ארגון הטרור ועדות ההתנגדות ברצועת עזה, פאדי קדאס, חשמלאי במקצועו, בגין עבירות רבות נגד ביטחון המדינה שביצע בכ-15 השנים האחרונות, בין היתר במהלך "עמוד ענן" ו"צוק איתן". בנוסף, הפרקליטות ביקשה לעצור את הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.

על פי עובדות כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד מירב עמר כהן בשיתוף עם שירות הבטחון הכללי ויחידת פח״ע בימ"ר נגב, עסק הנאשם, הן כחבר בוועדות ההתנגדות והן כנותן שירות לארגון חמאס, בפעילות טרור נגד ישראל שכללה ירי עשרות טילים ופצמ"רים לעבר ישראל, חפירת בורות והטמנת טילים, הפרחת בלוני נפץ, ועוד. הנאשם, כאמור, חשמלאי במקצועו, סיפק לארגון טיימרים ולוחות אלקטרוניים של מוצרי חשמל והסב אותם לטילים, באמצעותם ניתן היה לתזמן את יציאת הטילים בזה אחר זה. 

עוד בנושא:

להיפרד מתוכנית ההיפרדות: זמן ריבונות

לראשונה: האיחוד האירופי ביטל מימון לארגון BDS

"לא נסכים למדינת טרור"

העליון ידון בשלילת אזרחותם של מחבלים

בית המשפט המחוזי בבאר שבע // צילום: דודו גרינשפן
בית המשפט המחוזי בבאר שבע // צילום: דודו גרינשפן

במהלך המבצעים "עמוד ענן" ו"צוק איתן", הנאשם יחד עם אחרים חפרו בורות, הטמינו טילים, הכינו את הטילים וירו עשרות טילים ופצמ"רים לעבר ישראל. בין היתר, נתן הנאשם שירות לארגון חמאס תמורת תשלום, כשתפקידו של הנאשם היה לדאוג לחיבור חשמל ולתקינות קווי חשמל במנהרות של החמאס, לצורך אספקה שוטפת של חשמל במנהרות.

כמו כן, בתקופת תהלוכות השיבה של תושבי עזה ליד גדר הגבול עם ישראל, החל משנת 2017 וכן בתקופות ההסלמה בדרום, לאחר סיכולו של בהאא' אבו אלעטא, ירה הנאשם טילים מסוג 107 ומסוג גראד לעבר ישראל, על מנת לשבש את פעילותה של מערכת כיפת הברזל ולהגדיל בכך את סיכויי הפגיעה של הטילים במדינת ישראל. עוד צוין שעסק באספקת בלוני חמצן לבלוני הנפץ שהופרחו לעבר ישראל בשנת 2019.

מכתב האישום עולה, כי במהלך תקיפה של חיל האוויר הישראלי כתגובה לירי טילים, נפצע הנאשם ובגין פציעתו, קיבל תשלום פיצויים בסך של 300 דולר מאנשי פת"ח. כתב האישום מייחס לנאשם תשעה אישומים בגין ביצוע עבירות רבות לפי חוק המאבק בטרור של חברות בהתאחדות בלתי מותרת, מתן שירות לארגון טרור, חברות בארגון טרור וגיוס חברים, איסור פעולה ברכוש למטרות הטרור, וכן ריבוי עבירות של נסיון רצח, עבירות בנשק, ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר