"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
מהי מכסת הנוסעים המותרת ומהן ההגבלות? כל מה שצריך לדעת על חזרת הרכבות
קבינט הקורונה אישר את חידוש הרכבות בשבוע הבא, אחרי תקופה ארוכה ללא פעילות • על פי המתווה, כל נוסע יידרש להנפיק אישור מיוחד לנסיעה - ואם יאחר ייאלץ להנפיק חדש • בין ההגבלות: איסור לאכול, חובת עטיית מסכה ושמירה על ריחוק חברתי • "ישראל היום" עושה סדר
צילום: אורן בן חקון/ארכיון // כל רכבת תוגבל ל-500 איש

מהי מכסת הנוסעים המותרת ומהן ההגבלות? כל מה שצריך לדעת על חזרת הרכבות

קבינט הקורונה אישר את חידוש הרכבות בשבוע הבא, אחרי תקופה ארוכה ללא פעילות • על פי המתווה, כל נוסע יידרש להנפיק אישור מיוחד לנסיעה - ואם יאחר ייאלץ להנפיק חדש • בין ההגבלות: איסור לאכול, חובת עטיית מסכה ושמירה על ריחוק חברתי • "ישראל היום" עושה סדר

,עודכן

בהתאם להחלטת הממשלה הערב (רביעי)להחזיר את פעילות הרכבותבארץ ב-22 ביוני, פרסמו משרד התחבורה ורכבת ישראל שורת הנחיות לנוסעים. ההגבלה המרכזית: מספר הנוסעים בכל רכבת יוגבל ל-500.

בין ההגבלות שיוטלו על הנוסעים החל מיום שני בשבוע הבא: איסור על אכילה ושתייה, חובת חבישת מסכה, חובה להנפיק שובר כניסה ולשמור על היגיינה וריחוק חברתי. כמו כן, הנוסעים יידרשו להימנע מנסיעה במקרה של תסמיני מחלה. הנפקת האישור תתקיים על בסיס מילוי מספר תעודת הזהות. בדרך זו מתכנניםלהגביל את מספר הנוסעיםבכל רכבת ל-500. ומעבר לכך – לא יינתנו אישורים.

הנפקת השובר תתאפשר החל מ-48 שעות ממועד הנסיעה באמצעות כפתור ייעודי, שיתווסף לתצוגת הרכבות הנבחרות בתוצאות תכנון מסלול הנסיעה באתר האינטרנט או ביישומון של רכבת ישראל. לא תתאפשר הזמנת שובר מוקדם מיומיים לפני הנסיעה, כמובן בכפוף להימצאות מקומות פנויים ברכבת.

כמו כן, ניתן יהיה להזמין שובר נסיעה במוקד שירות הלקוחות במספר *5770 או באמצעות עמדות הנפקה שייפרסו בתחנות מרכזיות ברחבי הארץ. לאחר ההזמנה, יישלח השובר באמצעות מסרון לטלפון הנייד או לתיבת הדואר האלקטרוני של הנוסע יחד עם ברקוד. את השובר יש להדפיס או להציג באמצעות הטלפון הסלולרי בכניסה לתחנה.

ברכבת ישראל הדגישו כי לא תתאפשר כניסה לתחנה ללא הצגת שובר כניסה התואם לזמני הרכבות בתחנה. בהקשר זה, נוסע שיאחר את מועד הרכבת עבורה הוזמן השובר, ינפיק שובר חדש ומעודכן לרכבת הבאה בכפוף למגבלת 500 הנוסעים.

לאור הצורך בהצגת שוברי הכניסה לצד בידוק בטחוני ומילוישאר הנחיות הקורונה– מתבקשים הנוסעים להקדים משמעותית את זמן ההגעה לתחנות ולהתאזר בסבלנות.

שמירת ההנחיות בעת הנסיעה היא באחריות הנוסעים. רכבת ישראל תקיים הסברה בקרב הנוסעים להדגשת הוראות משרד הבריאות, ותפעיל מערך בידוק מוגבר בכניסות לתחנות. המאבטחים יבדקו חום באמצעות מצלמות תרמיות מתקדמות, יתשאלו את הנוסעים, וכן יוודאו חבישת מסיכה בעת הכניסה. בשל כך, ייתכנו זמני המתנה ארוכים בכניסה לתחנות ולנוסעים מומלץ להקדים את זמן ההגעה לתחנות.

הנפקת אישור מראש ברכבת // צילום: אורן בן חקון
הנפקת אישור מראש ברכבת // צילום: אורן בן חקון

פירוט השינויים בקווי הנסיעה

בשלב זה, ללא יחזרו רכבות הלילה וללא עצירה בנתב"ג, למעט קווים שבהם מבוצעות עבודות תשתית שעיקרן ביצוע מיזם החשמול. בשל עבודות אלה, לא תחודש תנועת הרכבות בין ראש העין צפון לרעננה. בשל כך, תחנות רעננה דרום ומערב, הוד השרון סוקולוב וכפר סבא נורדאו תישארנה סגורות. בנוסף, רכבות בקו באר שבע-ראשל"צ משה דיין-ת"א-רעננה תחלנה ותסיימנה את נסיעתן בתחנת ראש העין צפון (במקום בתחנת רעננה מערב).

בימים אלה רכבת ישראל מפתחת חלופה רכבתית לתחנות כפ"ס, הוד השרון ורעננה באמצעות הפעלת קו שירות חדש בין תחנות אלה להרצליה, שם ניתן יהיה לבצע החלפת רכבות לכל היעדים. הרכבת עושה כל שניתן על מנת להפעיל את השירות בקו בשבועות הקרובים.

שוברי הכניסה יונפקו ללא תשלום ובנוסף לכרטיס הנסיעה שיש לרכוש טרום עלייה לרכבת. אין שינוי באופן התשלום באמצעות מזומן או רב קו. עם זאת ללא שובר כניסה תקף לא תתאפשר כניסה לתחנה. ניתן להזמין שובר כניסה באמצעות המחשב ולהציג שובר נסיעה וברקוד מודפס. לחילופין ניתן להנפיק שובר כניסה בעמדות הנפקה שייפרסו בתחנות מרכזיות ונבחרות.

כמו כן, קו ראשל"צ משה דיין-ראש העין צפון יפעל בתדירות של שתי רכבות בשעה במקום ארבע רכבות בשעה (בשעות שיא). על מנת לווסת את הגודש בקו זה, נוסעים מתחנות אשקלון ואשדוד מתבקשים להשתמש בקו הפרברי הנוסע דרך תחנות רחובות ולוד.

עבודות חשמול ברכבת יובילו לשינויים בקווים // צילום: קוקו
עבודות חשמול ברכבת יובילו לשינויים בקווים // צילום: קוקו

בנוסף, תופסק תנועת הרכבות בין תחנות ת"א סבידור מרכז ובית יהושע, מידי לילה בין תשע בערב עד חמש בבוקר, וכן בימי חמישי החל משעה 21:00 ועד יום ראשון בשעה 5:00 בבוקר. בימים ובשעות אלו, רכבות מכיוון צפון תסיימנה את נסיעתן בתחנת בית יהושע, ורכבות מכיוון דרום תסיימנה את נסיעתן בתחנת ת"א סבידור מרכז ולוד.

בין השעות 21:00-24:00 בימי השבוע, ובכל שעות הפעילות בימי שישי ומוצאי שבת, תפעיל רכבת ישראל מערך היסעים חינמי בין תחנות ת"א סבידור מרכז ובית יהושע. בשלב זה לא יחודש השירות בקו בית שמש-ירושלים מלחה. השירות בקו המהיר לירושלים יחודש במלואו עד לתחנת ת"א ההגנה. בשבועות הקרובים, תאריך רכבת ישראל את השירות בקו עד לתחנת ת"א סבידור מרכז עם עצירה בתחנת ת"א השלום.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים מירי רגב מסרה: "הרכבת חוזרת – אבל אחרת! אחרי תקופה ארוכה של ציפייה, ביום שני נחזיר את הרכבת לפעילות. אני חייבת להגיד ביושר – זו לא תהיה אותה רכבת. אי אפשר יהיה להעלות באופן ספונטני, אלא רק להזמין מקום מראש. לא נוכל לאכול או לשתות על הרכבת ותהיה חובה לעטות מסכות במשך כל זמן השהייה על הרכבת, כולל בשיחות הטלפון. הנחתי את רכבת ישראל לקיים הסברה לציבור הרחב אודות כללי הנסיעה העדכניים תחת שגרת הקורונה בהתאם להוראות משרד הבריאות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו