לפי דיווח באתרי התעופה הבינלאומיים, חברת התעופה היפנית ANA החליטה לצייר עיניים למטוסי החברה וזאת במטרה להפחית בכ-20% את הפגיעה בציפורים במהלך טיסות. פגיעת ציפורים במהלך טיסות היא תופעה נפוצה מאוד שגורמת למקרי מוות רבים של בעלי כנף וללא מעט תאונות מטוס, בין אם מדובר בתאונות קלות או חמורות.
בארצות הברית לבד ישנם כ-13 אלף פגיעות ציפורים במטוס מדי שנה. המספרים ברחבי העולם גבוהים הרבה יותר. ההחלטה של חברת התעופה היפנית שגם נחשבת לאחת מחברות התעופה הטובות בעולם התקבלה לאחר בדיקה שנעשה והעלתה כי העיניים ככל הנראה גורמות לבעלי הכנף להבחין במטוס בצורה ברורה יותר ולהתרחק ממנו.

בחברת ANA ערכו בשנה האחרונה ניסוי במהלכו המטוסים בעלי ה"עיניים" נפגעו באופן משמעותי פחות מבעלי כנף ובכך חסכו בעלויות תפעול כמעט מיליון דולרים בשנה על כל מטוס.
רשויות התעופה בארצות הברית מעריכות כי נזקי פגיעות מציפורים גורמים להפסדים של כ-400 מיליון דולרים מדי שנה לחברות התעופה במדינה. עוד עולה כי כ-200 בני אדם נהרגו כתוצאה מתאונות שנגרמו מפגיעת ציפור מאז 1988.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו