"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
איראן: עונש מוות לבכיר שהורשע בהעברת מידע שסייע לחיסול סולימאני
עונש מוות הוטל על גנרל בכיר שהורשע בהעברת מידע על מיקומו של מפקד כח קודס של משמרות המהפכה ל-CIA • "ריגל בתמורה לדולרים אמריקניים"
צילום: אי.פי.איי // איראן: עונש מוות למואשם בריגול שהביא לחיסול סוליאני

איראן: עונש מוות לבכיר שהורשע בהעברת מידע שסייע לחיסול סולימאני

עונש מוות הוטל על גנרל בכיר שהורשע בהעברת מידע על מיקומו של מפקד כח קודס של משמרות המהפכה ל-CIA • "ריגל בתמורה לדולרים אמריקניים"

נטע בר
, עודכן

כלי התקשורת באיראן דיווחו הבוקר (שלישי) הי הוטל גזר דין מוות על גנרל בכיר שהורשע במגעים עם המוסד וסוכנות הביון האמריקנית CIA והעברת מידע שהוביללחיסול של מפקד כוח קודס, קאסים סולימאני, בחודש ינואר האחרון.

על פי הטענות האיראניות אותו בכיר, גנרל מחמוד מוסאווי מג'ד, ריגל אחרי הצבא האיראני וארגון משמרות המהפכה "בתמורה לדולרים אמריקניים". דובר הרשות השופטת במדינה, גולאם חוסיין איסמעילי, מסר מג'ד עקב מקרוב אחר תנועותיו של סולימאני והעביר אותן בזמן אמת לידי שירותי הביון הזרים.

מיקומו של סולימאני, שנמצא בתנועה מתמדת בין חזיתות הלחיצה השונות בהן מעורבת איראן, נתפס כסוד כמוס על ידי ארגון משמרות המהפכה ותנועותיו של המפקד הבכיר דווחו לתקשורת באיחור של שבועות, זאת במטרה למנוע התנקשות בחייו. אך גם הזהירות סביב מיקומו של סולימאני לא מנעה בסופו של דבר את חיסולו, סמוך לשדה התעופה הבינלאומי של בגדד, בשני טילים שנורו על ידי מל"ט אמריקני לעבר הג'יפ בו נסע סולימאני יחד עם מפקד ארגון הגג של המיליציות השיעיות בעיראק, אבו מהרגע אל מוהנדס.

סולימאני נהרג במקוםוסרטונים של גופתו המרוטשת,לצד הטבעת האייקונית שלו, עלו לרשת וגרמו זעם באיראן העולם השיעי. תגובתה של איראן הגיעה עוד באותו חודש עשרות טילים נורו משטחה של איראן לעבר בסיסים אמריקנים בעיראק. התקיפה האיראנית גרמה לנזק כבד ולפצועים רבים, אך לא לאבדות בנפש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...