צילום: יהונתן שאול // נתב"ג שומם

הסתיימה השביתה בנתב"ג: ועד רשות שדות התעופה הורה לעובדים לחדש את העבודה

ההכרזה על השביתה נבעה מהעובדה כי רוב העובדים נמצאים בחופשה ללא תשלום כבר 3 חודשים • בוועד איימו כי ייגרמו לכך שטיסות יופנו לשדות תעופה אחרים וטיסות שאמורות להמריא לא יורשו לעשות כך • שרת התחבורה רגב: "פקידי האוצר מתנהלים כבעלי הבית של המדינה"

עובדי רשות שדות התעופה השביתו הבוקר את העבודה בשדה למשך שעה, וחזרו לעבוד בעקבות התערבות השרה רגב שהבטיחה להם לתווך במשבר עם האוצר. לאחר שנקבעה פגישה עם שרי התחבורה והאוצר ליום שני הקרוב, הודיע ועד עובדי רשות שדות התעופה כי הוא משהה את כל פעולות המחאה.

מוקדם יותר היום נמסר כי נמל התעופה בן גוריון נכנס לשביתה כללית באופן מידי. ההודעה נמסרה על ידי רשות שדות התעופה קצת לפני השעה 10 הבוקר (שישי). השביתה הייתה בתוקף בכל נמלי תעופה בישראל, כולל שדה התעופה רמון בדרום.

הצעד הקיצוני נבע בעקבות התנהלות משרדי הממשלה מול ענף התעופה ועובדי הרשות שרובם הכמעט מוחלט נמצאים בחופשה ללא תשלום כבר שלושה חודשים. משמעות שביתה מסוג זה היא שכל מטוס שעושה את דרכו לישראל ינחת בנמל תעופה חלופי וכל מטוס שהיה אמור להמריא לא יורשה.

עובדי רשות שדות התעופה נמצאים כבר כמה חודשים בחופשה ללא תשלום ורבים מהם קרובים לסיום כשירותם, המשמעות היא שגם כשיורשו לחזור לפעילות, רבים מהם יצטרכו לעבור ריענון. רבים מהעובדים שנמצאים בחופשה ללא תשלום יסיימו את הזכאות לתשלום מהמדינה כבר בתחילת יולי.

נכון לעכשיו לא ברור עד מתי תימשך השביתה, אך ללא ספק מדובר בצעד חריג מאוד שמצביע על המצב הקשה אליו הגיעו בענף. גורמים בכירים בענף התיירות והתעופה העבירו ביקורת חריפה על התנהלות משרדי הממשלה בתקופה האחרונה וכעת כאמור, מגיע הצעד המפתיע של רשות שדות התעופה.

שרת התחבורה מירי רגב מתחה ביקורת חריפה על התנהלות משרד האוצר, שהובילה לפיצוץ מול ועד עובדי רשות שדות התעופה, זאת לאחר פגישת מו"מ לילית שהתקיימה בין הפקידות באוצר לוועד העובדים ללא מעורבות הגורמים המקצועיים במשרדה. "זימון עובדים לפגישת משא ומתן מאחורי גבם של כלל הגורמים הממונים והשרה הממונה היא התנהלות חמורה ולא תקינה, וחבל שוועד העובדים שיתף עמה פעולה", אמרה השרה רגב.

"פקידי האוצר מתנהלים כבעלי הבית של מדינת ישראל, והתנהלותם הובילה למשבר ולשביתה. העמדה החד משמעית של שרת התחבורה היא שעל המדינה לעמוד לימינה של רשות שדות התעופה ולהבטיח את הרציפות התעסוקתית של העובדים שייצרו לאורך השנים הכנסות עתק לקופת המדינה. על האוצר להתמודד עתה עם השלכות התנהלותו העצמאית מאחורי גבה של שרת התחבורה".

עם זאת, הודיעה השרה רגב כי השביתה הפתאומית אינה מקובלת עליה. השרה שוחחה עם יו"ר ועד העובדים פנחס עידן ואמרה לו כי על ועד העובדים לחזור באופן מיידי לשולחן המשא ומתן, ולנהלו יחד בצורה אחראית ועניינית, וכי היא מתכוונת לעמוד לימינם של העובדים על מנת שיקבלו את הסיוע הנדרש מהמדינה בשעה קשה זו. כמו כן, השרה רגב שוחחה עם מנכ"ל רשות שדות התעופה והנחתה אותו לפעול על מנת למצוא חלופות נחיתה לבן גוריון בישראל ולתת מענה הולם לכלל צרכי הנוסעים.

קובי זוסמן מנכ"ל ארגון חברות התעופה (IATA), הסביר: "הסגירה של נתב"ג בפתאומיות היא מאוד מסוכנת עבור חברות התעופה. חברות התעופה נמצאת בתקופת המשבר החמורה ביותר בתולדות התעשייה הזו, והשעה הקשה הזו מעמידה את חברות התעופה בסכנה קיומית. אסור בשום אופן לפגוע במעט הפעילות אשר קיימת כיום במדינת ישראל. יחד עם זאת, הרבה גורמים ושותפים בעולם התעופה - שדות תעופה וחברות תעופה חייבות לקבל מהמדינה ודאות הרבה יותר גדולה ומדויקת ביחס לתוכניות להתנעת תעשיית התעופה בישראל".

17 המראות מטוסים צפויות היום, בנוסף ל-20 נחיתות. 37 טיסות יועברו לנמלים אחרים. חברות התעופה שייפגעו כתוצאה מהשביתה הן: יונייטד אשר לא תוכל להמריא מישראל וכך גם אייר קנדה. חברות לופטהנזה, וויז ואתיופיאן לא יוכלו לנחות בישראל במידה והשביתה תימשך. טיסות שנמצאות באוויר וביניהן טיסות אל על, אייר קנדה ויונייטד יורשו לנחות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...