"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קונספירציות לחוד: שר התקשורת הנדל הודיע על פריסת רשת 5G

משרד התקשורת הודיע על סגירת מכרז התדרים לקראת פריסת הרשת החדשה בישראל • יועז הנדל: "אני יודע שיש חששות מסויימים ודיס-אינפורמציה"

,עודכן
צילום: אנטנת דור חמישי, צילום: רויטרס

על רקע ההתנגדות והמחאות של חסידי קונספירציה לפריסת הדור החמישי (5G) בארץ ובעולם, הודיעו היום (חמישי) במשרד התקשורת כי שלב הגשת ההצעות הבסיסיות למכרז תדרים נסגר. "זהו יום חשוב למדינת ישראל העומדת בפתחה של מהפכה טכנולוגית חדשה", אמר שר התקשורת יועז הנדל.

"טכנולוגית הדור החמישי תאפשר פיתוח מואץ בתחומי הבריאות, החברה, הנגשת הידע, החקלאות, ההתיישבות הכלכלה והתעשיה. למכרז יש השלכות מדיניות וביטחוניות ובעיקר פוטנציאל אדיר לקדם ולפתח את מדינת ישראל", הוסיף.

במשרד התקשורת מציינים כי המכרז גובש לאחר עבודת מטה סדורה, ובמתווה מאוזן באופן שיתאים לתנאי השוק בעת הנוכחית, תוך ניהול ומיצוי מיטבי של ספקטרום התדרים. כעת, לאחר שהוגשו ההצעות, ועדת המכרזים תבחן ותאשר את המציעים הכשירים, אשר עמדו בתנאי הסף, להשתתף בשלב התיחור במכרז.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

שר התקשורת התייחס גם לתיאוריות הקונספירציה הרבות שהתעוררו בתקופה האחרונה, ואמר כי "אני יודע שיש חששות מסויימים ודיס-אינפורמציה, אבל נעשה הכל בשקיפות מלאה, נקשיב לציבור ונבחן כל טענה ברצינות רבה. מזל טוב מדינת ישראל״.

"נעשה הכל בשקיפות מלאה". יועז הנדל // צילום: אורן בן חקון
"נעשה הכל בשקיפות מלאה". יועז הנדל // צילום: אורן בן חקון

בחודשים האחרונים, עם התפשטות וירוס הקורונה ברחבי העולם, התעוררה סערה חדשה ותיאוריות קונספירציה רבות ברשתות החברתיות שמנסות לקשור בין 5G לבין התפשטות הנגיף וסכנות בריאותיות נוספות.

ולא מדובר בתופעה מקומית. בניו-זילנד הוצתו 17 אנטנות מאז פרוץ המגפה, בבריטניה הותקפו לפחות 77 אנטנות סלולר, ובארגון Mobile UK המייצג את ארבע מפעילות הסלולר בממלכה, אומרים כי חלק גדול ממתקני התקשורת שהותקפו כלל לא סיפקו שירות 5G. בנוסף, המתנגדים הציתו מספר אנטנות סלולריות גם ברחבי בהולנד.

בעקבות המקרים החריגים והסערה העולמית סביב פריסת הרשת, בארגון הבריאות העולמי ובאיגוד הטלקומוניקציה הבינלאומי של האו"ם (ITU) קבעו בהודעה רשמית שהוציאו בשבוע שעבר כי אין כל קשר בין ה-5G להתפרצות נגיף הקורונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר