"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

התפשטות הקורונה: כ-10,000 תלמידים ועובדי הוראה בבידוד, 31 בתי ספר נסגרו

משרד החינוך פרסם נתונים עדכניים על התפשטות המגפה במוסדות החינוך ברחבי הארץ • 216 חולים אובחנו בכל אותם המוסדות • בירושלים חלו בנגיף 164 תלמידים ועובדי הוראה • רק היום נסגרו 13 מוסדות חינוך שונים • הנתונים המלאים

,עודכן
הגמנסיה העברית בירושלים (אורן בן חקון) // הגמנסיה העברית בירושלים

על פי נתוני משרד החינוך, מהיום (שלישי) כ-10,000 תלמידים ועובדי הוראה בכלל מערכת החינוך נשלחו לבידוד בימים האחרונים, כתוצאה מהתפשטות נגיף הקורונה בבתי הספר.

הדו"ח המלא

קובץ
דוח עדכני - 2.6.xlsx

31 בתי ספר נסגרו בסך הכל. סך הכל יש 217 חולים בכל מוסדות החינוך, עלייה של 11 חולים ביחס לאתמול. 13 בתי הספר נסגרו היום ומספר המבודדים עלה מ-6,212 ל-9,935. בירושלים,"מוקד ההתפרצות במערכת החינוך", יש סך הכל 164 חולים.

כמו כן, בחולון, ראש העיר מוטי ששון, בתיאום עם משרד החינוך, הנחה לסגור בשלב זה את בית הספר התיכון "קציר" ולהיערך ללמידה מרחוק.

בתוך כך, משרד החינוך בחן חזרה ללמידה בקבוצות קטנות בחטיבות הביניים ובתיכונים. לדברי מנהל אגף ביטחון, אריה מור, בוועדת החינוך של הכנסת: "אירועי ההידבקות הקורונה הם אירועים משפחתיים שמזינים את ההידבקות בבתי ספר. ההחלטה היא לבצע בדיקות לכל אותם לתלמידם ועובדי הוראה שבאים במגע עם חולי קורונה – מה שלא היה קיים עד כה".

בדיקות קורונה בבית החולים הדסה לתלמידי הגימנסיה בירושלים // צילום: דוברות הדסה

הבוקר דווח לבית הספר גימנסיה קציר על הימצאות תלמיד, חולה קורונה מאומת שני בבית הספר, הלומד באותה הכיתה עם התלמיד המאומת. הראשון. חשוב לציין, כי החולה נמצא בבידוד מאז פרסום המידע על חולה הקורונה המאומת הראשון בבית הספר, בתאריך 30.5.20.

כמו כן, מעיריית מעלה אדומים נמסר כי בבית הספר אמי"ת בנות התגלתה כחיובית לקורונה לאחר שככל הנראה נדבקה בגימנסיה, ולכן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, בני כשריאל, הוציא הנחיה מידית, בהתאם להוראות משרד הבריאות, לסגור את בית הספר ולשלוח את כל התלמידות והצוות לבידוד ולבדיקת קורונה.

בדרום,מוקדם יותר פורסם כי 2,631 תלמידיםועובדי הוראה משלושה בתי ספר שונים הונחו להיכנס לבידוד בשל הימצאות חולי קורונה בשטחי אותם מוסדות. מדובר בתיכון מקיף ו' (1,930 תלמידים), מקיף ג' שכבה ז' (190) ובית הספר היסודי נווה מדבר (511).

ראש העיר באר שבע רוביק דנילוביץ', פועל בשעות האחרונות בנושא מערכת החינוך בעיר. דנילוביץ', שוחח עם מנהלי המחוזות במשרדי הבריאות והחינוך ונמצא בקשר שוטף מול מנהלי מוסדות החינוך והנהגת ההורים, על מנת להסדיר את הבדיקות והטיפול של התלמידים וצוותי ההוראה והמנהלה.

בנוסף, פנה ראש העיר לשרי החינוך והבריאות בבקשה שיסדירו נוהל טיפול אחיד לשני המשרדים, על מנת שמנהלות בתי הספר וההורים בכל הארץ יידעו כיצד לנהוג במקרים של חולה מאומת, כפי שמתמודדים בימים האחרונים במספר ישובים בארץ, לטובת שמירה על בריאות התלמידים, הצוותים החינוכיים ובני משפחותיהם.

כמו כן, פנה דנילוביץ', למנהלות המחוזות בשירותי הבריאות (קופות החולים) השונים, על מנת שאלה יערכו לביצוע הבדיקות מהר ככל האפשר.

אדלשטיין: "לא בקלות נסגור בתי ספר"

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין נפגש היום (שלישי) עם מנכ"לי ארבע קופות החולים. בפגישה השתתפו גם סגן השר יואב קיש והמנכ"ל משה בר סימן טוב. אדלשטיין אמר: "לא בקלות אנחנו נסגור עסקים או בתי ספר - נצטרך לחיות בכלים שלובים, ולכן נרחיב את מעגל הבדיקות כולל א-סימפטומטיים". השר הציג שוב את מדיניות הבדיקות החדשה כפי שהוצגה במסיבת העיתונאים ביום ראשון. כרגע למשרד הבריאות קיימת יכולת לבצע כ 15,000 בדיקות ביום, ובתוך כחודשיים היכולת תעלה לכ-30,000.

אדלשטיין הוסיף: "עכשיו יש בפניכם את הנקודות. אני מאוד מבקש שלאחר הפגישה תחדדו את הנהלים אצלכם ושהם יחלחלו לשטח באופן מיידי". השר הוסיף כי ההתניה לאי סגירת העסקים ובתי הספר היא שלא יהיה זינוק חד בתחלואה בקורונה.

השתתפו בהכנת הידיעה: נועם (דבול) דביר, יורי ילון, גדי גולן, אפרת פורשר, מיטל יסעור-בית אור

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר