"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
החדש של ליידי גאגא: חוויית האזנה בלתי נסבלת
נכון שהקורונה עיכבה את יציאת האלבום החדש והשישי של הליידי, ונכון שהמהומות בארה"ב גרמו לביטול אירוע השקת האלבום, אבל כל זה לא מסביר את התוצאה הלא טובה
צילום: אי.פי // גאגא על עטיפת אלבומה החדש

החדש של ליידי גאגא: חוויית האזנה בלתי נסבלת

נכון שהקורונה עיכבה את יציאת האלבום החדש והשישי של הליידי, ונכון שהמהומות בארה"ב גרמו לביטול אירוע השקת האלבום, אבל כל זה לא מסביר את התוצאה הלא טובה

עמי פרידמן
, עודכן

קשה להגיד שהשנה הנוכחית שלליידי גאגאזהה לקודמת. בקודמת עשתה כוכבת הפופ הסבה לעולם הקולנוע עם הדרמה המוזיקלית "כוכב נולד", והפכה לזמרת הראשונה בהיסטוריה שזכתה בשנה אחת בפרסי האוסקר, הגראמי, הבאפטה וגלובוס הזהב.

אבל כמו יתר העולם, אפילו מעצמת־על כמו גאגא לא יכלה להתחמק מקללת 2020, במיוחד בכל הנוגע ל"Chromatica", אלבומה החדש שיצא בסוף השבוע האחרון. במקור תוכנן האלבום לצאת בתחילת אפריל, אבל יציאתו נדחתה עקב משבר הקורונה. משנדמה היה לרגע שזה חלף, מיהרה הליידי לשחרר את האלבום והתכוונה להשיקו במסיבת האזנה חגיגית. אלא שאז פרצו המהומות בארה"ב בעקבות רציחתו של ג'ורג' פלויד, שהביאו לביטולו של האירוע. להגיד שתנאי היציאה של אלבומה השישי היו מאתגרים יהיה אנדרסטייטמנט, אבל לא בטוח שזה המכשול העיקרי של "כרומטיקה". במילים אחרות, לא הקורונה הופכת את האלבום לחוויית האזנה בלתי נסבלת, אלא החומרים שמרכיבים אותו.

הייתם מצפים מאלבום שכולל שיתופי פעולה עם אריאנה גרנדה ואלטון ג'ון לייצר קלאסיקות פופ על־זמניות. הייתם מצפים שיצירה שחתומים עליה מפיקים כמו סקרילקס, אקסוול, בלאד פופ ועוד שבעה (!) אחרים, שתשלב את הטוב והנכון של התקופה. ובעיקר הייתם מצפים מגאגא שתדע בשלב זה של הקריירה שלה לייצר באלבום שלה נרטיב שלא יסתכם ב"גם כשאתה בבאסה אתה יכול לרקוד בסבבה".

השיר "Rain on Me", למשל, לא נשמע כמו התוצר שדמיינתם כשחשבתם על שיתוף פעולה בין שתי ענקיות כמו גאגא וגרנדה. השיר "Sine from Above" (ללא G) הוא זוועתון פופ מחריד עם או בלי אלטון ג'ון שמתארח בו לרגע, וכל יתר האלבום נשמע כמו אורגיית מפיקים שהשתבשה לחלוטין.

ליידי גאגא מבטלת סיבוב הופעות

ליידי גאגא עושה היסטוריה

הרצון לחלוש על ז'אנרים כמו יורו־דאנס, EDM, דיסקו, האוס, Fאנק, טראנס וניו ווייב הופך את האלבום הקצבי והמקפיץ הזה למבולגן, עמוס מדי בסגנונות וסאונדים שונים. אפשר לקרוא לו דחוס, אנדרלמוסי או לא קוהרנטי. אבל באנגלית המילה המדויקת ביותר לבלגן המוזיקלי הזה היא, ובכן, גאגא. הרבה יותר מדי גאגא.

"Chromatica", ליידי גאגא

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...