"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שערוריית דואה ליפה: "קיבלתי איומי מוות מחיילים"

הצלם האמריקני שהצית את מחאת הרשת נגד דואה ליפה לאחר ששיתפה פוסט אנטי ישראלי שלו ובעקבות זאת הוצף בהודעות נאצה "לא מתחרט על כלום" • זה מה שהיה גורם לו להילחם לצד חיילי צה''ל

,עודכן
צילום: מסך // הפוסט השערורייתי, דואה ליפה

המחאה נמשכת:לאחר שעורר מהומה ברשת כשהעלה בשבת פוסט אנטי ישראלי עתיר שנאה והזמרת הבריטית דואה ליפה פרסמה אותו בעמוד שלה, הצלם האמריקאי וין ארפוסו מסרב להרפות.

"יונקת שנאה": דואה ליפה נגד צה"ל

השיתוף שלה הצית גל מחאה. דואה ליפה // צילום: GettyImages
השיתוף שלה הצית גל מחאה. דואה ליפה // צילום: GettyImages

ארפוסו, שהפוסט שלו הפך לשיחת היום בעקבות השיתוף בסטורי של דואה ליפה אתמול (ראשון) והצית מחאה עצבנית מצד מעריציה הישראלים והיהודיים, העלה אתמול בלילה פוסט נוסף בו הצהיר: "אני לא מתחרט על כלום".

"אחרי שקיבלתי בערך 600 הודעות עם איומי מוות מחיילים ישראליים קשוחים ועוד 1,000 הודעות שליליות מהנשים הישראליות הכי לוהטות שנתקלתי בהן, אני רוצה להגיד שאני עומד מאחורי הפוסט שלי", הצהיר ארפוסו בפתיח לפוסט.

"למרות זאת, חשוב להדגיש שלא כל חייל בצה"ל נוהג כך. על כל אזרח במדינה נכפית חובת הגיוס, כשרוב המתגייסים הם אנשים נפלאים שמסכימים איתי ועם מיליונים נוספים שהכיבוש של אזרחים ואדמות פלשתינים הוא לא לטובת האנשים בישראל גם כן.

"אנטישמיות היא אמיתית לחלוטין", המשיך, "ולרוע המזל היא גם בארה"ב ואירופה (במספרים הולכים וגדלים - לא מעט בגלל המעשים של הממשלה הישראלית שהאזרחים בישראל מוחים נגדה בעצמם).

"דעו שאם המצב היה הפוך, הייתי כותב את הפוסט הזה עבורכם" הצהיר. "אם הצבא הישראלי היה מגיע לארה"ב להילחם בתומכי היטלר מקועקעי סוואסטיקות, הייתי נלחם לצדכם".


View this post on Instagram

@jewishvoiceforpeace @ifnotnoworg

A post shared byvinarfuso(@vinarfuso) on May 31, 2020 at 2:12pm PDT

את הפוסט סיים במסר מתובל בהקנטה: "אני מבקש להודות לאזרחי ישראל הנפלאים ששלחו לי הודעות ופתחו ערוץ לדיאלוג שאני מקווה שיימשך. מי שאיים עליי, אני ממש מפחד מכם. בבקשה אל תפגעו בי ותהיו נחמדים אליי. באהבה, וין".

כמו בפוסט הקודם, גם הפעם חסם ארפוסו במכוון את האפשרות להגיב, אך הדבר לא מנע מאלפי גולשים פלשתינים, יהודיים וישראלים כאחד להציף פוסטים קודמים שלו בתגובות בעד ונגד ישראל.

בישראל, כאמור, הפוסט עורר מהומה רבה לאחר ששותף על ידי דואה ליפה (ולאחר מכן גם על ידי ג'יג'י חדיד), כשמאות גולשים זועמים התבטאו בחריפות נגד הזמרת הבריטית וקראו להחרימה.

"שטופת מוח ויונקת שנאה", כינה אותה יואב אליאסי "הצל" בפוסט שזכה לעשרות אלפי לייקים, ועדן פינס הוסיפה בסטורי שלה: "שמישהו יעורר אותך, את חיה בסרט. כמה אני אוהבת אותך כאמנית, כמה אני לא מעריכה אותך כבן אדם. צר לי אבל איבדת אותי סיסטר".

"חיה בסרט" // הפוסט של עדן פינס, צילום מסך
"חיה בסרט" // הפוסט של עדן פינס, צילום מסך
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר