"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
המחאה המוצדקת הפכה לטרור אזרחי
ראש העיר אטלנטה, שחורה בעצמה, העבירה מסר קולע: "זו לא מחאה, זה כאוס" • דעה
חיילי המשמר הלאומי מגינים על בניין הקפיטול בסיינט פול // צילום: איי.פי // חיילי המשמר הלאומי מגינים על בניין הקפיטול בסיינט פול // צילום: איי.פי

המחאה המוצדקת הפכה לטרור אזרחי

ראש העיר אטלנטה, שחורה בעצמה, העבירה מסר קולע: "זו לא מחאה, זה כאוס" • דעה

עקיבא ביגמן
, עודכן

כשהעיר מיניאפוליס עולה לכותרות בהקשרים חדשותיים או באחת היצירות של האחים כהן, אני מרגיש צביטה קטנה בלב. אמי נולדה וגדלה בעיר, ולמרות שביקרתי בה רק פעמים ספורות בילדותי, יש לי ממנה זיכרונות נעימים. סבי, הרב יום טוב הרצוג ז"ל, שימש רב באחד מבתי הכנסת בשכונת סיינט לואיס פארק, כך שהאלבום והזיכרון המשפחתי עמוסים חוויות מאותה פינה נידחת של ערבות המיד־ווסט האמריקני.

אחד הסיפורים הללו עוסק בנסיבות העגומות שבגינן נאלצו סבי וסבתי לעבור דירה, בתהליך שבסופו רוב הקהילה היהודית העתיקה את מגוריה. ההקשר הוא מהומות הגזע של סוף שנות ה־60, שהיכו את הקהילה הקטנה בתדהמה. הפרעות היכו בעיר פעמיים: ב־1966 וב־1967, וכללו לילות ארוכים של הצתות וביזה של חנויות ברחוב הראשי של השכונה הצפונית, רבות מהן בבעלות יהודית.

בדומה להיום, הרקע למהומות היה תחושות הקיפוח והאפליה שהציתו מהומות בכל רחבי ארה"ב באותן שנים, והן הפכו לקו פרשת מים ביחסים בין יהודים לשחורים במיניאפוליס. אחוות המהגרים ששררה ביניהם בראשית המאה פינתה את מקומה להשפעות אנטישמיות ודחייה, והאיץ את תהליך העזיבה של היהודים את השכונה הצפונית המעורבת. הזיכרונות קשים, והתחושות לא מרפות עד היום.

בעודמחאהנגד אלימות משטרתית יכולה להיות מוצדקת, היקף המהומות, הפרעות, ההצתות והביזה שאנו רואים כעת מעיד על משהו עמוק ומסוכן יותר.

המראות מרחובות ניו יורק, וושינגטון, אטלנטה, סיאטל ועוד ערים רבות מאוד מציגים תופעה החורגת בהרבה ממחאה אוהפגנת זעם. מדובר בטרור אזרחי, מהסוג המוכר מספרי ההדרכה המרקסיסטיים של מהפכני המאה ה־19. המתפרעים מדברים על אלימות משטרתית, אך רבות מהקבוצות המאורגנות שבתוכם חותרות למשהו רדיקלי יותר: למהפכה יסודית בסדר החברתי והמשטרי בארה"ב. מדובר באלמנטים של אנטיפה ו־BLM - חייהם של שחורים נחשבים - קבוצות שמאל קיצוניות, הפועלות לערער את הסדר החברתי במטרה לפרק את ה"ממסד", ה"קפיטליזם החזירי" וכל מוקדי הכוח הנחשבים על פי האג'נדה הרדיקלית הזו כ"מדכאים" או "נצלנים". פעילים בקבוצות אלו מכנים את השוטרים "חזירים" ובעבר הביעו שמחה כששוטרים נרצחו במהלך מהומות.

אין זה פלא שאמריקנים לבנים ושחורים רבים מתנגדים למראות הקשים. ראש העיר אטלנטה, שחורה בעצמה, העבירה אתמול מסר רגשני וקולע. "זו לא מחאה, זה כאוס. למחאה יש מטרה. כשמרטין לותר קינג נרצח לא עוללנו כך לעירנו. לעיר הזו יש מורשת של ראשי ערים שחורים, בעיר הזו רוב בעלי העסקים הם שחורים".

האתגר של הממשל האמריקני הוא שימור שלטון החוק ברחבי המדינה. כניעה או הצדקה של אלימות בהיקפים כאלו מסוכנת למרקם החברתי ובראש ובראשונה לאוכלוסיות המיעוטים, הקורבן הראשון של הכאוס הזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...