עולים ומתנדבים מגיעים לנתב"ג // צילום: הסוכנות היהודית // עולים ומתנדבים מגיעים לנתב"ג // צילום: הסוכנות היהודית

אפקט הקורונה: אלפי צעירים יהודים מעוניינים להתנדב בישראל

כ-5,500 יהודים מרחבי העולם ממתינים להחזרת הטיסות על מנת להגיע לישראל ולהתנדב • מדובר בזינוק לעומת השנים הקודמות

מדי שנה מגיעים לישראל אלפי צעירים יהודים מ-60 מדינות ברחבי העולם במטרה להתמחות וללמד במסגרת תוכניות שונות שמוביל ארגון "מסע", מיסודן של הסוכנות היהודית וממשלת ישראל. הצעירים מגיעים לישראל לתקופה משמעותית בת 2-10 חודשים, אשר במהלכה הם תורמים לחברה ולכלכלה הישראלית, זוכים להתקדמות אישית ומקצועית ומחזקים את זהותם היהודית ואת החיבור שלהם למורשת ולתרבות הישראלית.

בעקבות התפרצות נגיף הקורונה ברחבי העולם, השמיים נסגרו וטיסות רבות בוטלו. אף על פי כן, 5,500 צעירים משלל מדינות ברחבי הגלובוס מחכים לחזרת הטיסות בכדי להגיע ארצה ונרשמו לתוכנית "מסע". בארגון מספרים כי "בשלב זה הם נמצאים ברשימת המתנה עד שיבוצע אישור לכולם".

ממילוי טופסי הרישום לתוכנית עולה, כי כ-50% מתוכם מעוניינים להתמחות בחברות ישראליות ולהשתתף בתכנית פיתוח קריירה של ארגון מסע. חמשת המדינות המובילות בביקוש המשתתפים להגיע ארצה הן: ארה״ב, קנדה, צרפת, ארגנטינה ורוסיה. "ישראל היא המקום הבטוח ביותר להיות בו, בייחוד עכשיו בתקופת הקורונה לאור המצב בספרד. אני לא חושש, אבל מעוניין להתפתח במדינת ישראל ולהצליח בה בגדול". סיפר אריק כהן, בן 18 מוונצואלה, שכרגע נמצא בתכנית חילופי סטודנטים בספרד ומחכה להגיע ארצה.



אריק כהן, צעיר יהודי מוונצואלה
אריק כהן, צעיר יהודי מוונצואלה

מנתוני ארגון "מסע" עולה, כי מדי שנה כ- 35% ממשתתפי התוכנית עולים לישראל- ומכאן הבשורה הנלווית למשמעות שמאחורי מספרי הרישום הגבוהים לתוכנית.

אחת מן התכניות המרכזיות של מסע הינה תכנית ההתמחות, במסגרתה מגיעים כ-3,000 צעירים יהודים מרחבי העולם להתמחויות במקצועות שונים ובחברות סטארט אפ ישראליות בתחומי הסייבר, הייטק ופינטק. כל הצעירים הינם בוגרי מוסדות אקדמיים שונים ובעלי רקע מקצועי מגוון, ורובם אף התנסו בהתמחויות ובעבודה במדינות האם שלהם או במדינות אחרות ומביאים עימם תרבות וידע שיתרמו לחברה בה יתמחו. כל משתתף משובץ בחברה המתאימה לו וזוכה למגורים ולמלגה. על פי בדיקת מסע, 3,000 המתמחים תורמים למשק מידי שנה כ-722 מיליון שקלים, באמצעות עבודתם בלבד.



מ״מ מנכ״ל ארגון מסע, עופר גוטמן // צילום: רן בירן
מ״מ מנכ״ל ארגון מסע, עופר גוטמן // צילום: רן בירן

מ״מ מנכ״ל ארגון מסע, עופר גוטמן הוסיף: ״אנו נערכים לפתיחת השנה הבאה כאשר הביקוש גבוה מבעבר. בנקודת הזמן הזו בשנה שעברה עמדנו על 2,500 נרשמים, כעת המספר זינק ל-5,500 צעירים שנמצאים ברשימות המתנה. בשלב הזה מדובר בגידול של 120% מהשנה שעברה. על אף החשש, המשתתפים נחושים לתרום לחברה ולכלכלה הישראלית דווקא בעת משבר כמו זו שנקלענו אליה, במטרה להיות שותפים בסיפור ההצלחה הישראלי. אנו נערכים לקלוט את אותם הצעירים ולאפשר להם לעבור מסע משמעותי במדינת ישראל״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...