"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האיחוד האירופי יממן גופים תומכי טרור?
שגריר האיחוד בישראל זומן לשיחת הבהרה בעקבות כוונת האיחוד לממן גופים תומכי טרור ברשות הפלשתינית
צילום: רויטרס // האיחוד האירופי

האיחוד האירופי יממן גופים תומכי טרור?

שגריר האיחוד בישראל זומן לשיחת הבהרה בעקבות כוונת האיחוד לממן גופים תומכי טרור ברשות הפלשתינית

אריאל כהנא
, עודכן

שגריר האיחוד האירופי בישראל, עמנואל ג'יאופרט, זומן היום (חמישי) למשרד החוץ ונדרש לתת הסברים לסמנכ"ל אגף אירופה, השגרירה אנה אזארי, על הסכמת האיחודלממן גופים תומכי טרורברשות הפלשתינית.



במכתב שיצא לאחרונה מטעם נציג האיחוד האירופאי לרשות הפלשתינית, נאמר כי גורמים הקשורים,התומכים או המזדהים עם ארגוני טרור, הכלוליםברשימות הטרור של האיחודעצמו - יכולים לקבל מימון של האיחוד האירופאי. ישראל רואה בחומרה רבה ומתנגדת קטגורית למדיניות האיחוד בנוגע למימון ארגוני טרור, אשר מהווה כתב הרשאה להסתה, תמיכה ומעורבות בטרור.

שר החוץ ישראל כ״ץ: ״אנחנו דורשים מהאיחוד האירופאי להפסיק לאלתר כל תמיכה, כספית או אחרת, בכל גורם התומך בטרור במישרין או בעקיפין. כמו שמלמד ניסיון העבר, טרור הוא טרור וכל סיוע לו יביא טרור נוסף״.

בחודש ינואר השנה פתחו הפלשתיניםבמערכה ציבורית ופוליטית רחבהשנועדה לשכנע את האיחוד האירופי לחזור בו מהחלטתו להתנות סיוע כספי לארגונים ומוסדות פלשתיניים, בהימנעות מכל קשר עם ארגוני טרור. "הקמפיין הלאומי הפלשתיני לדחיית מימון מותנה" יצא לאחר שהאיחוד האירופי הכניס לראשונה שינוי מהותי לחוזי מימון גופים פלשתיניים, שלפיו כל שיתוף פעולה עם ארגוני טרור יביא להפסקה חד־צדדית של מימון פעילויות מצד האיחוד האירופי.

הקמפיין הפלשתיני מבוסס על הטענה שלפיה "המאבק נגד הכיבוש הישראלי" אינו טרור, וכי הגופים שנכללים ברשימת הטרור האירופית הם מפלגות פוליטיות לכל דבר ועניין. כך, במכתב ששיגר עומר אלקארוט, מנכ"ל "המרכז לזכויות האדם - חימאיה" שמושבו בעזה, לנשיא הפרלמנט האירופי ולשרי החוץ האירופיים, מובעת פליאה על ההתניה החדשה למענקים האירופיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...