"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לחקור מיד את אביחי מנדלבליט"

כמה ארגונים שלחו מכתב למבקר המדינה וטענו כי התנהלות היועמ"ש מושפעת מ"נבכי הסכסוך בינו לבין מ"מ פרקליט המדינה" • "אנו מצויים בליקוי מאורות"

,עודכן
צילום: אורן בן חקון // מנדלבליט

כמה ארגונים פנו אתמול (רביעי) במכתב חריף למבקר המדינה,מתניהו אנגלמן, בדרישה לחקירה מיידית בעניינו של היועץ המשפטי לממשלה,אביחי מנדלבליט, בכל הקשור לחשדות המיוחסים לו.

"מצויים אנו ב'ליקוי מאורות' שבו שני גורמים האמונים על טוהר המידות והמינהל התקין -היועץ המשפטי לממשלהופרקליט המדינה - הם המרכיבים המהותיים במשבר המאיים על תפקודם", נטען במכתב.

"אם בשגרה יכולה היתה הכנסת לבקר התנהלות זו, הרי שהמצב הפוליטי לא מאפשר זאת. מבקר המדינה נותר המוסד היחיד אשר בסמכותו לחקור את הפרשה ללא משוא פנים ולפרסם מסקנות ברורות לידיעת הציבור ונבחריו, באופן שיאפשר הסקת מסקנות נכונות. אנו קוראים לך לעשות שימוש בסמכותך זו, ולחשוף לאור היום את נבכי הסכסוך בין היועמ"ש לבין ממלא מקום פרקליט המדינה בהקדם".

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן
מבקר המדינה מתניהו אנגלמן

על המכתב, שמגיע על רקע העימות החריף שהגיעע לשיאו לאחרונה בין מנדלבליט לבין ממלא מקום פרקליט המדינה, דן אלדד, חתומים בין היתר ד"ר מרדכי קידר, יו"ר "חוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי" ומתן פלג, יו"ר תנועת "אם תרצו".

בתוך כך שלח ח"כ שלמה קרעי (ליכוד) מכתב חמור אל מנדלבליט, שבו הוא מאשים אותו בניגוד עניינים. זאת, בעקבות החלטת היועמ"ש למנות את עצמו לממלא מקום פרקליט המדינה במקומו של אלדד שפעל להדיחו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר