"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

התקבל אישור לקיים את בחינת הפסיכומטרי

עם חזרת מערכת החינוך, אושר קיומן של הבחינות שהיו אמורות להתקיים באפריל • ייערכו בשבוע שבין 31 במאי ל-4 ביוני • מי שיבחר שלא להיבחן יקבל החזר כספי

,עודכן
סטודנטים נבחנים, צילום: Gettyimages

בשורה לנבחנים – קיוםבחינת הפסיכומטרי אושר והיא תיערך בכמה מועדים בשבוע שבין 31 במאי ל-4 ביוני. במרכז הארצי לבחינות ולהערכה הודיעו כי "בחינת אמי"ר לקביעת רמת הידע באנגלית ובחינת יע"ל לקביעת רמת הידע בעברית יתקיימו גם הן בתאריכים הללו. הבחינה בתנאים מותאמים תתקיים במהלך שלושת השבועות הראשונים של יוני".

עם התפרצות נגיף הקורונה השבתת מערכת החינוך והמשק בוטלה גם הבחינה הפסיכומטרית שהייתה אמורה להתקיים ב-6 לאפריל וב- 7 לאפריל. מדובר ב- 31,570 צעירים שהיו אמורים להיבחן בבחינת הפסיכומטרי שעם תוצאותיה היו עתידים להירשם כבר לשנת הלימודים שתחל באוקטובר 2020

בימים האחרונים קיבלו במועצה להשכלה גבוהה מסמך עליו חתומה פרופסור סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות על האופן שבויתקיימו המבחניםבקיץ. כנגזרת מכך גם מאל"ו – המרכז הארצי לבחינות והערכת קיבלו אישור לקיים את הבחינה.

כך למשל בכיתה של עד 60 מ"ר – לא ישהו יותר מ- 15 נבחנים ואנשי צוות, בכיתה של מעל 60 מ"ר ועד 150 מ"ר לא יהיו יותר מ- 25 נבחנים ואנשי צוות ובכיתה של מעל 150 מ"ר – לא יותר מ- 50 נבחנים ואנשי צוות. הנחיות אלה יאפשרו למוסדות האקדמיים לקיים מבחנים בקמפוס במידת הצורך בכפוף להנחיות שקבע משרד הבריאות.

כמו כן, מהמרכז הארצי לבחינות ולהערכה נמסר כי הבחינות יפוזרו לאורך כמה ימים על מנת לעמוד בנהלי משרד הבריאות, המגבילים את מספר הנבחנים המירבי בכל כיתה ומחייבים שמירת מרחק מינימלי של שני מטרים בין נבחן לנבחן".

בסיכום בין מאל"ו לאוניברסיטאות הוחלט כי האוניברסיטאות ימתינו לציוני הבחינה הפסיכומטרית המתוכננת, לצורך קבלה למרבית תכניות הלימוד. לדברי פרופ' אסף פרידלר, יו"ר הפורום הבין-אוניברסיטאי למדיניות קבלה הדבר נעשה מתוך רצון להקל ולסייע ככל שניתן בתהליכי ההרשמה לשנת הלימודים הבאה.

במסגרת ההיערכות, כל מוסדות הלימוד בהם יהיתה אמורה להתקיים הבחינה באפריל, התחייבו להקצות יומיים רצופים לטובת ביצוע הבחינה במועד החדש שיקבע. כמו כן, אין שינוי במועדים הבאים של הבחינות הפסיכומטריות, כולל מועד יולי, וההרשמה למועדים אלו נמשכת כסדרה.

ד"ר ענת בן סימון, מנכ"לית המרכז הארצי לבחינות ולהערכה: "עם קבלת אישור משרד הבריאות לקיום הבחינות, נערכנו בשיתוף עם ור"ה לקיים את הבחינה במועד המוקדם האפשרי, תוך מתן התראה של שלושה שבועות ויותר לפני מועד הבחינה שנקבע. מתוך רצון להקל ולסייע ככל שניתן בתהליכי ההרשמה לשנת הלימודים הבאה, האוניברסיטאות ימתינו לציוני הבחינה הפסיכומטרית, לצורך קבלה למרבית תכניות הלימוד. מידע מפורט בעניין יופיע באתרי המוסדות".

במרכז לבחינות ולהערכה ציינו כי "כל מי שייבחר שלא להיבחן במועד החדש מכל סיבה שהיא, יוכל לבטל את הרשמתו ולקבל החזר כספי מלא או להעביר את הרשמתו למועד בחינה אחר ללא תשלום דמי טיפול. העברת ההרשמה למועד יולי 2020 אפשרית רק עד 13 במאי 2020".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר