"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ההילולה בוטלה? תרמו 200 אלף מנות מזון
במירון רכשו כמויות עצומות של מזון לקראת ל"ג בעומר • לאחר שההילולה בוטלה בשל הקורונה החליטו לתרום את הכל לנזקקים
עשרות אלפי מנות מזון ייתרמו לנזקקים // צילום: הכנסת אורחים רשב"י

ההילולה בוטלה? תרמו 200 אלף מנות מזון

במירון רכשו כמויות עצומות של מזון לקראת ל"ג בעומר • לאחר שההילולה בוטלה בשל הקורונה החליטו לתרום את הכל לנזקקים

אליהו גליל
, עודכן

ההילולה בוטלה, החסד נשאר: בשל הקורונה התבטלו כמעט כל האירועים ההמוניים בארץ, ובין היתר גם ההילולה רבת המשתתפים המתקיימת כל שנה בקבר הרשב"י במירון בל"ג בעומר, וכוללת הדלקה מסורתית רבת רושם. למרות הביטול, עמותת "הכנסת אורחים רשב"י", שמחלקת כל שנה מאות אלפי מנות של מזון לבאי ההילולה וכבר התכוננה להילולה, החליטה שלא לבטל את חלוקת האוכל ובמקום זאת לחלק את מנות המזון למשפחות נזקקות מהאזור.

"כל שנה בל"ג בעומר אנחנו מחלקים כ-200 אלף מנות מזון לבאי ההילולה", מסביר הרב אליעזר קרליבך, ממנהלי העמותה, "כדי שנוכל להכין מזון לכל האורחים, כבר בסביבות ט"ו בשבט אנחנו מזמינים את כל חומרי הגלם: 40 אלף שניצלים, 10 טון בשר, עשרות אלפי ליטרים של מיץ ענבים לטובת מנהג 'ח"י רוטל' ועוד ועוד. אנחנו מזמינים את הסחורה מראש ומאחסנים אותה בחדרי קירור משלנו ובמחסנים ענקיים במירון. מדובר בסחורה בעלות של מאות אלפי ש"ח לשנה. השנה כבר היינו מוכנים לל"ג בעומר, הכול כבר הגיע: כלים חד פעמיים, בשר, שתייה, כשפתאום נחתה עלינו הקורונה באזור פורים".

לקרליבך היה ברור מההתחלה של"ג בעומר השנה הולך להיות שונה לגמרי ממה שהם מכירים: "היה לנו דיון בתוך עצמנו אם לעשות הכנסת אורחים השנה ואיך לעשות, ואז פנה אלינו חבר מועצת עיריית צפת ואמר לנו: 'כל השנה אתם נותנים אוכל בהילולה. השנה חלק גדול מהעיר נמצא במצב כלכלי לא פשוט בגלל משבר הקורונה, תעבירו אליהם את האוכל. התברר שיש בעיר ילדים שהם ממש רעבים ללחם כי בדרך כלל הם מקבלים ארוחת צהריים חמה בבתי הספר ועכשיו כשהם בבתים, אין להם אוכל. מיד עשינו אסיפה טלפונית בין כל חברי העמותה והחלטנו שאנחנו נכנסים למיזם החלוקה".

במשך כל ימות השנה מכין המטבח של העמותה במירון 500-400 מנות מזון ביום, שמיועדות למבקרים בקבר הרשב"י, מסביר קרליבך, "אז אמרנו שניתן כל יום אותו מספר מנות למשפחות. אחרי שבאו נהגים והתחילו לשנע את האוכל למשפחות, התחילו להגיע אלינו הודעות מרגשות. 'הארתם את עינינו', כתב לנו מישהו, ואחד הנהגים סיפר לנו איך הוא נכנס לבית וראה מקרר ריק לגמרי. אחרי שראש עיריית צפת ביקש העלינו את הכמות של המזון שאנחנו מחלקים ועכשיו אנחנו מבשלים כל יום 1,500 מנות מזון לחלוקה. אנחנו משתמשים בכל מה ששמרנו לל"ג בעומר".

אף אחד לא יישאר רעב // צילום: הכנסת אורחים רשב"י
אף אחד לא יישאר רעב // צילום: הכנסת אורחים רשב"י

כדי לאפשר לאנשים לחוות את החיבור למירון גם השנה, כשההגעה אל קבר הרשב"י תותר לכ-300 מוזמנים בלבד, יזמו אנשי העמותה גם מיזם של "משאית מדליקה" – משאיות שמסתובבות בכל הארץ בריכוזים החרדיים והדתיים ואוספת מחובבי מירון חומרים להבערה, "כך שכך מי שהיה רגיל בכל שנה להביא בגדים להדלקה, נרות או שמן, יורד ושם במשאית, וגם ממלא פתק עם בקשה. כל זה כדי לחבר את האנשים ולאפשר להם תחושה של שותפות בהדלקה במירון".

"המטבח שלנו מוגדר כמפעל חיוני", מסיים הרב קרליבך, "יש לנו תנורי ענק, כיריים גדולים וכל מה שצריך לבישול בקנה מידה גדול, כך שזה באמת מפעל, אבל לא סתם מפעל, אלא מפעל של חסד. הצוות שלנו מגיע כל יום למטבח כדי לבשל אלפי מנות של אוכל למשפחות נזקקות, ואנחנו מאכילים בכל יום ילדים רעבים. אנחנו מקיימים את צוואת האר"י הקדוש שביקש שעל קבר הרשב"י תהיה הכנסת אורחים, וגם בל"ג בעומר נעשה את זה, בתקווה שבשנה הבאה הכול יחזור לקדמותו ונוכל לחגוג עם כל באי ההילולה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...