"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"משהו מח'ליל נשאר בי"

בן טל נפצע קשה מפגיעת מטען בהר דב, זמן קצר לאחר הנסיגה מלבנון • הגשש ח'ליל מחמד טאהר היה איתו, ונהרג: "הוא הסתובב אלי, ואז התרחש הפיצוץ"

,עודכן
חיילים על גדר גבול לבנון // צילום: אייל מרגולין

בן טל הוא החייל הראשון שנפצע לאחר הנסיגה מרצועת הביטחון בלבנון לפני 20 שנה. הוא מתמודד עם נכות פיזית ונפשית לא פשוטה. לאחרונה חשף סיפור מיוחד על הגשש ח'ליל ז"ל, שנהרג בפעילות מבצעית משותפת בגבול הצפון.

"הגדוד שלי, 202 של הצנחנים, תפס את גזרת הר דב בדיוק אחרי הנסיגה", סיפר בן טל, "באחד הבקרים עשינו פתיחת ציר, כשפתאום הגשש שלי, ח'ליל, זיהה משהו חשוד על הגדר".

ח'ליל מחמד טאהר, בן למשפחה הבדואית היחידה מעכו, התגייס כמו אחיו לתפקיד גשש, למרות היותו מוסלמי, ואף שנפצע בפעילות מבצעית הוא התעקש לחזור לפעילות. באותה פתיחת ציר הוא זיהה מטען חבלה רב עוצמה. בטרם הספיק הכוח לנטרל אותו, התפוצץ המטען, הרג במקום את ח'ליל ופצע קשות את בן. "נעמדנו מול המטען ולא הספקתי לשאול אותו מה זה. הוא הסתובב אלי, התחיל לדבר ואז התרחש הפיצוץ. נפצעתי באורח קשה".

בן טל הוסיף: "כשח'ליל נהרג, עצם קטנה שלו עפה לתוך הכתף שלי. במשך עשור לא יכולתי להוציא אותה מרוב רגשות אשם. רק אחרי שכאב לי נורא הוצאתי אותה ועשיתי טקס קבורה בים. הוא היה אח שלי, גם אם הכרתי אותו זמן קצר".

ח'ליל מחמד טאהר ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה/חברים
ח'ליל מחמד טאהר ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה/חברים


בגלל חליל, הוא מספר, חשוב לו להמשיך לדבר על הפיגוע. "כשהוא נהרג, האימאם של עכו לא רצה לקבור אותו והמדינה היתה צריכה להתערב כדי שייתנו לו את ההלוויה שראויה לו. חשוב לי שמישהו יפיץ את הסיפור שלו, שיבינו שהדם שלנו לא שונה".

בן שרד את הפיגוע, התחתן והביא לעולם שני ילדים. אך הוא סוחב עד היום לא רק את הנכות הפיזית ("יש לי 22 רסיסים בגב, ברגליים ובידיים, שיתוק ביד ועוד") אלא גם פוסט טראומה. בתגובה לשאלה המתבקשת, על ההתמודדות עם הבידוד והסגר בשל הקורונה, הוא משיב: "הבדידות נוראית. כמה אפשר לשתף את המשפחה ואת החברים. יש לי שני בנים שאני מאוהב בהם, והם הסיבה שנשארתי בחיים, כדי שהם יגיעו לעולם.
בן טל // צילום: לירון מולדובן
בן טל // צילום: לירון מולדובן


"הקושי עם הפוסט טראומה נורא. במשך 20 שנה אני ישן שלוש וחצי שעות בלילה, מתכונן לפתיחת ציר כאילו שום דבר לא קרה. אין לזה תרופה". הוא מספר כי במשך שנים לא פתח פייסבוק, עד שנפתחה הקבוצה "סיפורים מלבנון". לדבריו, "לא קל לקרוא את הדברים גם אחרי שנים. זה מעיר שדים". גם בן שיתף את סיפורו בקבוצה.

"לוחמות ולוחמים פוסט טראומטיים נמצאים בינינו, ורבים מאיתנו כלל לא יודעים על כך", אומר עידן קלימן, יו"ר ארגון נכי צה''ל.טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר