"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ציון דרך עגום בבריטניה: 20 אלף מתים כתוצאה מנגיף הקורונה
תוך פחות משבועיים הכפיל את עצמו מספר המתים במדינה • הכאוס בממשלה והביקורת כלפי התנהלותה נמשכים במקביל להחלמתו של ג'ונסון • מנהל השירותים הרפואיים באי: "ייקח עוד הרבה זמן עד שנדע את ההשפעה המלאה של הנגיף על המדינה"
20 אלף מתים באי הבריטי // צילום ארכיון: אי.פי

ציון דרך עגום בבריטניה: 20 אלף מתים כתוצאה מנגיף הקורונה

תוך פחות משבועיים הכפיל את עצמו מספר המתים במדינה • הכאוס בממשלה והביקורת כלפי התנהלותה נמשכים במקביל להחלמתו של ג'ונסון • מנהל השירותים הרפואיים באי: "ייקח עוד הרבה זמן עד שנדע את ההשפעה המלאה של הנגיף על המדינה"

אור קיש
, עודכן

התפשטות הקורונה באי הבריטי:היום (שבת) חצה מניין המתים אשר אובחנו כחיוביים ונפטרו בבתי החולים את רף ה-20 אלף. זאת לאחר שהמספר הכפיל את עצמו תוך פחות משבועיים.

במקביל, הממשל הבריטי, בראשותו של בוריס ג'ונסון, שגם הוא חלה בנגיף והחלים, ממשיך לספוג ביקורת קשה על התנהלותו ותגובתם המאוחרת לטיפול במשבר עם ההודעה על העלייה במספר המתים, כאשר האי הבריטי היה האחרון להיכנס לסגר ומספר הבדיקות נמוך בהשוואה למדינות אחרות ברחבי העולם.

כזכור, בבריטניה יש את מספר המתים החמישים בגודלו בעולם, אחרי ארצות הברית, איטליה, ספרד וצרפת. ולפי טענת מדענים רבים במדינה, שיעור התמותה ילך וירד רק בעוד כשבועיים. ככל הנראה המספר הכולל של המתים גבוה בהרבה, זאת לאור העובדה כי הוא אינו כולל את מספר המתים שנפטרו בבתי האבות.

עוד בנושא:

בריטניה: חיסון לקורונה עובר לניסוי בבני אדם

בריטניה: ג'ונסון מאושפז - כאוס בממשלה

בריטניה: מספר המתים מקורונה מעל 10,000

בריטניה: ילד בן 5 מת מקורונה

משרד הבריאות הבריטי פרסם היום נתונים לפיהם ביממה האחרונה התבצעו כ-28,760 בדיקות בלבד, מה שעשוי להפעיל לחץ נוסף על הממשלה שהצהירה כי מטרתה היא להגיע למצב בו יתבצעו 100 אלף בדיקות עד לסוף חודש אפריל, שנמצא במרחק ימים ספורים.

עיקר הדאגות בבריטניה נוגעות לעובדה כי כמות בדיקות נמוכה משמעותה היא יציאה איטית יותר מהסגר מה שישפיע על כלכלת בריטניה, החמישית בגודלה בעולם.

מוקדם יותר התראיין המנהל של שירותי הבריאות הלאומי באנגליה (NHS), סטיבן פאוויס, לרשת ה-BBC ואמר כי "יקח זמן, אפילו מספר שנים, עד שנדע להגיד בוודאות את ההשפעה המלאה של קורונה על המדינה".

במקביל הוסיף פאוויס כי להבדיל ממדינות אחרות בעולם, מערכת הבריאות בבריטניה לא קרסה ובתי החולים כבר מתחילים להיערך לקיומם של טיפולים שאינם קשורים לנגיף, או קיומם של ניתוחים שנקבעו מראש. הסיבה לכך לדבריו היא העובדה כי ישנה ירידה במספר החולים החדשים.

בתוך כך, ראש הממשלה ג'ונסון עדיין ממשיך להתאושש ממחלתו, זאת לאחר שהיה מאושפז במשך כשבוע ואף הועבר למחלקת טיפול נמרץ בבית החולים סנט תומאס בלונדון, בעוד במקביל שרי הממשלה נאלצו לספק לאזרחים תשובות בנוגע לשיעורי התמותה הגבוהים, מספר הבדיקות הנמוך ומחסור בציוד מגן לעובדי הרפואה השונים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...