"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בג"ץ ידון בחוקיות הסכם האחדות

לאחר שהוחלט לדון בעתירות על יכולת נתניהו להרכיב ממשלה, כעת ידון העליון בסעיפי ההסכם הקואליציוני • המועד לתשובת המשיבים הוארך עד ליום ראשון

,עודכן
ראש הממשלה נתניהו (מימין) וגנץ במעמד החתימה על ההסכם // ראש הממשלה נתניהו (מימין) וגנץ במעמד החתימה על ההסכם

לא רק העתירות נגד נתניהו: בג"ץ ידון בעתירה שהוגשה אתמול (שלישי) נגדההסכם הקואליציוני בין הליכוד לכחול לבן.

הדיון הזה ייערך בנוסף לדיון שנקבע אתמול, לאחר שבית המשפט העליון נעתר לבקשת העותרים להוסיף סעדים שונים לעתירה למרות שזו כבר הוגשה. עקב כך, האריך השופט יצחק עמית את המועד לתשובת המשיבים עד ליום ראשון הקרוב בשעה 11:00.

עו"ד דפנה הולץ לכנר שהגישה את העתירה בשם 123 אנשי היי טק וביטחון מסרה בתגובה: "אני מביעה שביעות רצון מהעובדה שבית המשפט מצא לנכון כי ההסכם הקואליציוני שנחתם מחייב בדיקה משפטית מקיפה לגופו של עניין בשאלות שהעלנו בעתירה. בכך ישתלב נושא זה עם הדיון בסוגיה החשובה והעקרונית אותה הבאנו לפתחו של בית המשפט מספר פעמים, לפיה מבוקש לקבוע כי אדם הנאשם בעבירות שיש עימם קלון אינו יכול לשמש כראש ממשלת ישראל".

היועץ המשפטי לממשלה ושאר הצדדים יצטרכו לתת את תגובתם להסכם עד ליום ראשון. עד עכשיו העתירות שהוגשו היו רק בשאלה אם נתניהו יכול לכהן כראש ממשלה תחת כתב אישום.

את העתירה נגד ההסכם הגישה,כאמור, עו"ד דפנה הולץ לכנר המייצגת את 123 העותרים מתחום ההיי-טק, האקדמיה, החינוך והביטחון בישראל. על פי טענת העותרים "ההסכם הפוליטי הוא בלתי חוקתי מן היסוד, פוגע אנושות בכל עקרונות המשפט, נגוע בשיקולים זרים של נאשם בפלילים ופוגע מהותית בציבור בכללותו. על כן הוגשה בדחיפות הבקשה לביטולו".

עוד בנושא

גורמים בליכוד: "ראש הממשלה רוצה את ימינה בפנים"

לפיד על גנץ: "ההונאה הגדולה בתולדות המדינה"

עו"ד הולץ לכנר טוענת בין היתר כי "בראש ובראשונה יש לפסול את ההסכם בשל מטרה פסולה העומדת ביסודו - רצונו של הנאשם בפלילים להטיל מורא ופחד על בית המשפט העליון במטרה להטות דין ולמנוע קבלה החלטה שיפוטית נורמטיבית האוסרת כהונתו כראש ממשלת ישראל בשל כתב האישום החמור שהוגש נגדו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר