אחרי הקורונה: מה יישאר מרשת 13?

הבור של הערוץ מעמיק: השקת "הישרדות VIP" נדחתה, ביטולים ושידורים חוזרים לרוב • כשאין פרסומות - איך אפשר לשרוד?

צילום: מתוך הפרומואים של "הישרדות VIP" // האם זהו תיאור המצב של רשת כרגע?

הטלוויזיה מסתמנת כחברה הכי טובה של האדם בתקופת פנדמיה, אבל חשבתם לרגע מה יישאר לנו ממנה בעידן שאחרי?

אתמול ב"שש עם עודד בן-עמי" בקשת ‭ 12‬הקדישו אייטם געגועים ללירן חולצה אפורה, שהאיסור על התקהלויות מדיר אותו משידורי הערוץ, וחסרונו כנראה מורגש אצל כמה אנשים. באמצעות הערוץ חיזק בעל החולצה את האזרחים לרגל הרגעים הקשים. אולי תגחכו על הביזאר, אך זה עוד סימן כי קשת מכוונת רחב ככל האפשר למיינסטרים הישראלי, בטח ברגעי משבר.

כפי שבזמנו השיג ערוץ 2 את מעמדו הרשמי כמדורת השבט הודות לתגובתו הממלכתית בימי האבל הלאומי שלאחר רצח רבין, כך בדיוק תוקעת קשת בחודש האחרון עוגנים ומבססת את היותה הערוץ של המדינה, מדורת השבט העכשווית. הכפתור היחיד שנלחץ בשלט. קחו לדוגמה את שידורי ליל הסדר שהרימו בשבוע שעבר וכינסו מולם יותר מ-%‭17‬ רייטינג, שזה בערך ‭ 15‬ יותר מממוצע ערב חג סטנדרטי. בלי שום אלטרנטיבה בערוצים האחרים.

בקשת מחבקים את העם בכל נישה. לוח השידורים מוקפד ומחושב. הופעות לילה של זמרי איי-ליסט (אתמול, שלמה ארצי), סטנד-אפ אקטואלי עם אדיר מילר (שגם בשידור החוזר אתמול, עדיין לא הצחיק), הרבה "ארץ נהדרת", בישולים עם שפים וסרטוני מצב רוח עם הטאלנטים; וגם פצצת רייטינג כמו "חתונה ממבט ראשון", שפרקיה קוצרו כדי לפזר אותה על פני יותר ימי שידור. מי שפחות מתאים לווייב המחבק והמרגיע, קצת נדחק הצידה (למשל אופירה וברקו).

בינתיים, הערוץ המסחרי השני קורס כמו מגדל קלפים שחולה קורונה השתעל עליו. קצת יותר משנה אחרי שערוץ עשר התמזג עם רשת, לא ברור איך ואם בכלל המוטציה הזאת תשרוד את המגיפה. "האח הגדול" הסתיים, חברת החדשות התפרקה מנכסיה וממשיכה להתפורר אף על פי שהיא מחזיקה אינסוף שעות שידור מסביב לשעון. בלי להיכנס לסכסוכים המשפטיים הקיימים, הניסיון לקצץ עם ביטול תוכניות והוצאת עובדים לחל"ת ניכר על המסך. הצופה לא מטומטם, ולכן גם אחוזי הצפייה מגיבים בהתאם.

חברת החדשות ממשיכה להתפורר. חדשות 13
חברת החדשות ממשיכה להתפורר. חדשות 13

בלתי אפשרי להבין מה משודר ומתי. רק פורסם כי "הדו"ח היומי" נחתכת מרשת, ואתמול היא צצה לפתע בשעה האטרקטיבית של שלוש עד חמש; שרון גל התיישב אמש בכיסא של יעקב איילון, ורק שלושת הצופים של "קומדי סטאר" עדיין ממתינים לפרק הבא של ההפקה שנעלמה בפתאומיות מהמסך.

בקנה נשארה עונה מוכנה של "הישרדות ‭ ."VIP‬הפרומואים שודרו ומייד נעלמו. ההשקה כרגע נדחתה. יותר מדי כסף הושקע בצילומי הריאליטי, וחבל לשרוף אותו על ימים נטולי פרסומות. וזאת הבעיה הגדולה. בעוד תאגיד כאן מחזיק את עצמו עם תקציב של ‭ 730‬מיליון שקלים מכספי המדינה, מנגד סלקום, פרטנר, ‭yes‬ ו-‭HOT‬ עדיין גובות תשלום חודשי על המנוי, בערוצים המסחריים חיים על פרסומות, וכשרוב הקמפיינים הוקפאו ואין מה לפרסם אז הברז נסגר.

אם בערוצים אחרים מזהים חשיבה קדימה על הימים שאחרי - למשל האיחוד של "זהו זה!" והלייט-נייט של גורי ולוסי בכאן ‭ ,11 ‬או "הקומדי סטור" בפרטנר וכדומה - אז ברשת רק מבטלים, מציפים בשידורים חוזרים, נותנים ראיונות עם ירדן מ"האח הגדול" ומתכננים קאמבק של "צחוק מעבודה". אירוני משהו.

ככל שמשבר הקורונה מתארך, הבור של רשת מעמיק. מה הסיכוי שהערוץ יהיה קיים ביום שבו ידווחו בחדשות על הפצת חיסון לקורונה בכמויות מסחריות וחזרה לשגרה? כרגע הסיכוי לא יותר גבוה מהסיכוי שאמיר מ"חתונה ממבט ראשון" באמת נמשך לדנית יותר מאשר לכלבה שלה.

משבר הקורונה בערוצים המסחריים, קשת ורשת

יהונתן מרגי תובע את קסטרו

מיקי מוכתר מקריאה סיפור על קורונה

האם מעיין ואסיף בדרך לקאמבק?

לא רק "טייגר קינג": דוקו-פשע שחובה לראות

צפו: כך דניאל חגגה לאייל גולן יום הולדת

"ישראל מחוברת": תרבות מקוונת לימי הקורונה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר