"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ארה"ב: יותר מאלף מתו מקורונה ביממה

מניין המתים ממשיך לזנק ועומד כעת על יותר מששת אלפים - אלף מהם רק ב-24 השעות האחרונות • בתוך כך, מפקד נושאת המטוסים "תאודור רוזוולט" הודח

,עודכן
הקורונה בניו יורק // צילום: איי. אף. פי

מספר המתים מווירוס הקורונה בארצות הבריתממשיך לעלות מדי יום והנגיף מתפשט במהירות חסרת תקדים: ארצות הברית ממשיכה לשבור שיאים שליליים ומניין המתים ביממה האחרונה עומד על יותר מאלף, בכך, היא חוצה את רף 6,000 מקרי המוות ועומדת על 6,070. כשליש ממקרי המוות הם במדינת ניו יורק, שגם כעת מהווה מוקד התפרצות קטלני.

גםמניין הנדבקיםבמדינה ממשיך לזנק, כשהיום נרשמו כמעט 30 אלף מקרי הידבקות חדשים, ובכך עומד מניין החולים על 228,404.

כמו כן, במדינות השונות מדווחים על מחסור חמור בציוד רפואי, כמו מכונות הנשמה וציוד מגן ומנסים להקים בתי חולים שדה במהירות האפשרית. המדינות מפנות אצבע מאשימה לטראמפ שלא פעל בזמן נגד התפשטות הנגיף. טראמפ אמר הלילה (שישי) כי רוסיה תספק לארצות הבריאות ציוד רפואי, וכי הנשיא פוטין יסייע עד כמה שידרש.

כמו כן, רק אתמול פורסם כי מחלקת ההגנה האמריקנית שואפת לספק עד מאה אלף שקים המשמשים לפינוי גופות, בכדי שיוכלו לשמש את הרשויות האזרחיות בעקבות ההתפרצות העוצמתית של וירוס הקורונה בארצות הברית.

בתוך כך, חיל הים האמריקני הדיח אתמול את מפקדנושאת המטוסים "תאודור רוזוולט", הקפטן ברט קרוזייר לאחר שכתב מכתב שדלף לתקשורת, בו התריע בפני התפשטות נגיף הקורונה בספינה וביקש אמצעים נוספים על מנת להיאבק בהתפרצות על הסיפון.

נושאת המטוסים // צילום:  איי. אף. פי
נושאת המטוסים // צילום: איי. אף. פי

מזכיר חיל הים האמריקני תומאס מודלי הוא שהכריז על הדחתו של מפקד הספינה. מודלי אמר כי המכתב אמנם נשלח דרך שרשרת הפיקוד אך קרוזייר לא מנע ממנו להגיע לתקשורת. עוד אמר כי קרוזייר הפעיל שיקול דעת גרע מאוד. "הוא שלח אותו בצורה די רחבה, ולא דאג להבטיח שלא ניתן יהיה להדליף אותו והדבר באחריותו".

במכתב בן ארבעה העמודים תיאר קרוזייר את מצב העגום על סיפון נושאת המטוסים ככל שיותר ויותר מלחים נבדקו ונמצאו חיוביים לנגיף. הוא קרא ל"פעולה מכרעת" לפיה יש להוציא את למעלה מ-4,000 מלחים מהספינה ולשלוח אותם לבידוד. עוד טען שאם חיל הים לא יפעל מייד, הוא לא יצליח להגן כראוי על "הנכס הכי מהימן שלנו - המלחים שלנו." כאמור, למעלה ממאה אנשי הספינה בדקו עד כה ונמצאו חיוביים לנגיף הקורונה. "זה ידרוש פתרון פוליטי אבל זה הדבר הנכון. אנחנו לא מלחמה, מלחים לא צריכים למות", כתב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר