"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"אין מצב שהבית היהודי לא תיכנס לקואליציה"

ח"כים במפלגה אומרים: "היה מקום לשרירים שהפגין היו"ר בנט מול נתניהו - אבל הגיע הזמן שניכנס, עם או בלי לפיד" • דרעי נפגש עם יו"ר הבית היהודי

,עודכן
צילום: קונטקט // בנט

מנמיכים את גובה הלהבות? חברי כנסת בבית היהודי קוראים ליו"ר מפלגתם וכן לנציגי צוות המו"מ של הליכוד ביתנו לשים את היריבות בין המפלגות שליוותה את קמפיין בחירות 2013 מאחוריהם, ו"לנהל מו"מ קואליציוני רציני".

הח"כים בבית היהודי הדגישו כי בשלב הזה הם סומכים על יו"ר המפלגה נפתלי בנט שינהל מו"מ עם הליכוד, אולם לדבריהם, המטרה המרכזית היתה ונותרה כניסה לממשלה, "עם או בלי יאיר לפיד", לדבריהם.

לדברי אחד הח"כים בסיעה, "היה מקום לשרירים שהפגין בנט מול נתניהו באמצעות הברית עם יש עתיד, כיוון שבליכוד התייחסו לבית היהודי כמובנת מאליה, והברית עם לפיד הפכה את המפלגה למחוזרת ולמבוקשת". אולם לדבריו, "נראה שגם בליכוד וגם אצלנו לא הפנימו אחרי הבחירות שהקמפיין כבר הסתיים וכעת יש לנהל מו"מ רציני. במקום זאת עוסקים בהתנצחויות הדדיות".

חשש להישאר בחוץ

לצד הגיבוי שהם מעניקים לבנט, חברי הכנסת בבית היהודי מביעים חשש כי המפלגה בסופו של דבר תמצא את עצמה מחוץ לממשלה. לדבריהם, "אחרי שכל הצדדים הבהירו את הנקודה, חייבים לנהל מו"מ קואליציוני, לפני שמפלגת העבודה או חלקים ממנה יצטרפו ויהפכו את הבית היהודי ללא רלוונטית". לדברי אחד הבכירים במפלגה, "אין מצב שהבית היהודי תישאר מחוץ לקואליציה, ואם לשם בנט מוביל - לא יהיה לו גיבוי. סביר להניח שגם הוא מבין כי המטרה היא כניסה לממשלה במחיר הגבוה ביותר ויש לעשות זאת עכשיו, לפני שיהיה מאוחר".

בד בבד, ח"כ הרב אלי בן דהן מהבית היהודי הביע תמיכה בכניסה לממשלה עם החרדים. מספר 4 ברשימה אמר כי "אנחנו רוצים מאוד שהממשלה תכלול גם את לפיד וגם את אחינו החרדים. אנחנו רואים את עצמנו כמי שיכולים לגשר בין שתי העמדות הקיצוניות האלו". בן דהן הוסיף כי "מי שכרגע מנע את זה שהבית היהודי תהיה מחוץ לממשלה זה לפיד. הוא זה שאמר לראש הממשלה כי 'אם הבית היהודי לא יהיו בקואליציה, גם אנחנו לא נהיה'".

דרעי ניסה לשכנע

בניסיון לשבור את הציר בין בנט לבין לפיד, נפגש אתמול ח"כ אריה דרעי, ממנהיגי ש"ס, עם יו"ר הבית היהודי, וההערכה היא כי במהלך הפגישה ניסה דרעי לשכנע את בנט להצטרף לקואליציה עם הסיעות החרדיות, גם אם לפיד מחליט שלא להיכנס.

בליכוד ביתנו אומרים כי בד בבד עם המאמצים להרכיב קואליציה הנשענת על 61 הח"כים של גוש הימין-חרדים, בימים אלה נעשים מאמצים לצרף גורמים נוספים לקואליציה כדי שהממשלה תהיה רחבה ככל האפשר. בעוד יו"ר מפלגת העבודה, שלי יחימוביץ', עודנה נראית רחוקה מהסכמה על כניסה לממשלה, מסתמן כי בימים הקרובים תחול התפתחות משמעותית במו"מ המתנהל עם התנועה בראשות ציפי לבני, וייתכן שלבני תהיה הראשונה להצטרף לממשלה. אם אחרי צירופה של לבני וכן של קדימה בראשות שאול מופז בנט ידבק בסירובו להיכנס, צפוי ראש הממשלה לחתום על הסכמים גם עם הסיעות החרדיות.

בתוך כך, גם חיים רמון, ממקימי מפלגת התנועה, תקף את הברית בין יש עתיד והבית היהודי. במפגש עם צעירים חרדים בירושלים במסגרת פורום "ליל שישי אקטואלי" אמר רמון כי "בנט, באמצעות הכוח של לפיד, יביא לכך שאורית סטרוק תהיה שרה בממשלה. הברית הזו לא מובנת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר