ב-3 במארס: הצבעה על ביטול האבטחה הצמודה לרוב השרים

יישום ההצעה יביא לפיטורם של 400 מאבטחים • ההצעה אינה כוללת מאבטחים של שבעת האישים המוגדרים בחוק "סמלי מדינה", ובהם נשיא המדינה, ראש הממשלה ונשיא בית המשפט העליון

צילום: דודי ועקנין (ארכיון) // השר מרידור בליווי מאבטחו. ביקש בעבר לבטל את הנוהל

הקץ לעידן האבטחה הצמודה? ועדת השרים לענייני השב"כ תתכנס ב-3 במארס לצורך אישור הצעה מטעם המטה ללוחמה בטרור במועצה לביטחון לאומי, שלפיה יבוטל נוהל המאבטחים המלווים בצמדים כל אחד משרי הממשלה.

ואולם, ההסדר, הכולל אבטחה הן בתנועה והן בבית השרים, ייוותר על כנו לגבי שבעת האישים המוגדרים בחוק "סמלי מדינה", ובהם נשיא המדינה, ראש הממשלה ונשיא בית המשפט העליון. כמו כן יוסיפו לקיים את האבטחה הצמודה על דירות השרים.

הצעת המטה ללוחמה בטרור הוגשה רשמית ב-11 בפברואר, והיום היתה אמורה הוועדה לדון בה, אך בשל ההסתייגויות - בעיקר של קציני הביטחון במשרדים - נדחתה ההתכנסות.

מאז רצח רבין התקבלה שורת החלטות לגבי אבטחת אישים, שהובילה לאבטחת כלל השרים בעשור האחרון. כיום מאבטחת המדינה את השרים באמצעות חברת שמירה פרטית, תחת פיקוחה, לאחר שהגוף האחראי על כך היה היחידה לאבטחת אישים בשב"כ.

כבר לפני שלוש שנים ביקשו השרים לימור לבנת, מיכאל איתן ודן מרידור להסיר מעליהם את האבטחה, ולא נענו. עתה השתנתה התמונה, וההצעה מוגשת בחסות משרד ראש הממשלה.

נוסף על כך, בשנים האחרונות הוטל על ועדה ציבורית לערוך בדיקה ראשונה של הנושא, דבר אשר עורר ביקורת ציבורית חריפה. זאת בעקבות יוקר השירות וכן בשל התדמית שפגעה בישראל, שנוצרה בעקבות הימצאותם של אנשי ביטחון בחברת כל שרי הממשלה בכל מקום. מסקנות הבדיקה הועברו להתייחסות הגורמים הרשמיים, אך הם העדיפו לא להגיב על נושא כל עוד אין מסקנות רשמיות.

יישום ההצעה יביא להפסקת העסקתם של 400 מאבטחים שהתקשרותם עם המדינה היא באמצעות חברת מיקוד.

ממשרד רה"מ נמסר בתגובה: "המטה ללוחמה בטרור עורך עבודת מטה לבחינה מחדש של נוהלי אבטחת אישים. עבודה זו טרם הושלמה, וכשתושלם תובא לאישור הגורמים המוסמכים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר