"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ארגון אופוזיציה: מספר המתים מקורונה באיראן - 11,900
פעילי הארגון "מוג'הידין חלק" באיראן קיימו הערכה נפרדת של מספר נפגעי הקורונה השלטונות • הטענה - המשטר מרמה
קבורת גופות חללי הקורונה באיראן // צילום: רויטרס // קבורת גופות חללי הקורונה באיראן // צילום: רויטרס

ארגון אופוזיציה: מספר המתים מקורונה באיראן - 11,900

פעילי הארגון "מוג'הידין חלק" באיראן קיימו הערכה נפרדת של מספר נפגעי הקורונה השלטונות • הטענה - המשטר מרמה

נטע בר
, עודכן

רשויות הבריאות באיראן פרסמו היום כי מספר המתים כתוצאה מנגיף הקורונה במדינה עומד על 2,378 בני אדם, לאחר ש-144 מתו ביממה האחרונה בלבד.

אך על אף הנתונים הגבוהים שמספקות הרשויות, ארגוני אופוזיציה במדינה טוענים כי המשטר מרמה ומסתיר את המספרים האמיתיים. ארגון ההתנגדות השמאלי "מוג'הידין חלק", לו פעילי מחתרת רבים ברחבי המדינה, טוען כי ביצע ספירה נפרדת של קורבנות המגפה ברפובליקה האסלאמית, וכי התוצאות היו חמורות בהרבה ממה שמוכנים בטהרן להודות.



על פי האומדן שביצעו אנשי ה"מוג'הידין חלק", 11,900 בני אדם מתו כתוצאה מהנגיף ורובם נרשמו תחת סיבות מוות אחרות כמו מחלות הרקע שקדמו להידבקותם בנגיף. הארגון מדגיש כי שיעור התמותה באיראן הוא הגבוהה ביותר בעולם וטוען כי הסיבה לכך היא מערכת הבריאות הכושלת של משטר האייתולות.

מרכז טיפול בחולי קורונה באיראן // צילום: רויטרס
מרכז טיפול בחולי קורונה באיראן // צילום: רויטרס

הארגון הוסיף ופירט כי במחוז טהרן לבדו מתו 1,650 בני אדם בעוד במחוזותץ אחרים כמו גוליסטאן וחוזיסטן עמדו שיעורי התמותה על אלפים רבים.

ד''ר ריק ברנאן, מנהל שירותי החירום של ארגון הבריאות העולמי טען לפני שבועיים , לאחר ביקור באיראן, כי מספר הנדבקים והמתים כתוצאה מנגיף הקורונה במדינה גבוה פי חמישה מהנתון הרשמי שמספק השלטון. "החוליה החלשה ביותר במנגנון החירום האיראני הוא יכולת איסוף הנתונים", הסביר ברנאן לסוכנות הידיעות רויטרס. "הם מגדילים את יכולת הבדיקה שלהם עם הזמן, ואז אנחנו נראה כיצד מספר החולים הרשמי מטפס".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...