"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שידורי הקורונה: מגיפה בשידור ישיר

העולם משתנה ואיתו לוח השידורים • אייל ברקוביץ' כועס על הקורונה ומיכל ינאי הביאה את הילדה לעבודה • וגם: תומר שימורים הוא הלהיט החדש

,עודכן
הכוכב של הקורונה. תומר שימורים

אין עלינו הישראלים באולפני חירום. שידורים סביב השעון על קסאמים, מלחמות ופיגועים מרימים כאן מתוך שינה, אבל מגיפה? כזה עוד לא היה. פתאום במקום דיונים על הרתעה והתקפה - מלמדים אותנו לשטוף ידיים.

המציאות משתנה לנו מול העיניים. החרדות פועלות שעות נוספות, אין מסגרות לילדים, אי-הוודאות מלחיצה, וכל שיעול ועיטוש מייצרים דרמה של ממש. מכיוון שאף אחד לא יודע מה יהיה ומה לעשות עד אז, עברה בינתיים הטלוויזיה לשידורי חירום.חבילות ה-‭VOD‬ הורחבו, המניות של נטפליקס בעלייה ואולפנים מיוחדים נפתחו בכל הערוצים - הכל כדי לעזור לכם לעבור את הקורונה בסבבה.

"תתקשרו אלינו, תשלחו הודעות בפייסבוק", הפצירו המגישים ואירחו מומחים שבאו להרגיע. "אם כבר לעבור את זה יחד, אז איתנו פרופ' רפי קרסו ומיכל דליות, שייתנו לכם את התשובות לכל השאלות", הבטיח טל מוסרי באולפן הפתוח של רשת. דליות, אגב, ממש לא נתנה את התשובות הנכונות ואמרה: "יש לנו ‭ 200‬חולים, זה לא ‭ 20‬אלף ואף אחד לא נפטר בארץ. אז רפי, מה קורה? למה אנחנו שונים מהאחרים? תצאו לים, תצאו לגינות משחקים".

גם אצל פאולה וליאון ענו על שאלות מהבית, ואפילו לימדו איך מכינים שמן למריחה שמחזק את המערכת החיסונית. מכיוון שבתי הספר סגורים, זוג המנחים הנשוי חסך בייביסיטר וכאבי ראש והביא את שתי הבנות לאולפן כדי לדון יחד בדברים לעשות בבית. גם יובל המבולבל הביא לעבודה את הילד, שחשף בטעות בשידור כי המשפחה לא לגמרי הקפידה על תנאי הבידוד אחרי שובם מחופשה בתאילנד.

אפילו מיכל ינאי סחבה איתה את הילדה לעבודה, לצורך אייטם אצל פאולה וליאון על תרגילי מדיטציה להפחתת הלחץ מהמצב. "עצמו עיניים. קחו נשימה פנימה ועוד אחת החוצה", אמרה ינאי בקולה המלטף, "עכשיו הכל בסדר. לא משנה מה שהיה, לא משנה מה שיהיה. כרגע תנו לשרירים להיות רפויים. תנשמו פנימה והחוצה ופתחו עיניים".

פתחנו, ועדיין הכל משוגע סביבנו. עכשיו, כשחדרי הכושר סגורים, פאולה וליאון מדגימים בתוכניתם שיעורי פילאטיס, ואירה דולפין הבטיחה להתייצב בכל יום באולפן הדו"ח היומי (רשת) כדי לתת סדנאות כושר. "אני מצפה שכל אחד יקום ויעשה אימון יומי של חמש דקות", הבהירה. את שיתוף הפעולה של הנוכחים באולפן היא לא קיבלה, אבל הם כן הציגו יכולת התחמקות מהירה כשסטפן לגר התחיל להשתעל בשידור.

זה היה היום הראשון של מגיפה בשידור ישיר. העולם משתנה, לוח השידורים מתעדכן ואייל ברקוביץ' כועס שהקורונה דפקה לו את השנ"צ היומי. שידור הצהריים של פירה וברקו (קשת) כמעט עבר בשלום עד שברקוביץ' פלט שני אפצ'ים מפחידים, האשים את המזגן וצעק: "חייבים לבודד את כל המדינה בבית במשך חודש. מצידי שהמשק ימות. צריך להרוג את הקורונה".

ורק "תומר שימורים" הפך לכוכב היום כשגנב את הפוקוס בראיון קורע בתוכנית הבוקר של קשת, בשיחה על עבודתו כמסדר קופסאות שימורים בסופרמרקט. בהמשך אפילו רפי רשף אירח אותו לראיון מוזר. "רוצה לשמוע בדיחה?", שאל אדון שימורים. "בוודאי", ענה רפי. "טוק טוק", אמר תומר ושקט מביך נשמע. "תגיד 'מי שם'", עזר תומר, וכשהמגיש שאל "מי שם?" הוא קיבל את התשובה: "אני!". תוך שהוא מוסיף מבט מבולבל, הודה רשף: "לא לגמרי הבנתי, אבל אולי אני לא בבהלת קניות". בקיצור, כבר לא הכל סטנדרטי, אבל מזל טוב ל"תומר שימורים" שהודות לקורונה הפך ויראלי.

שידורי הקורונה, אולפנים פתוחים בכל הערוצים

ויראלי: אובמה עוקב אחרי שחקנית פורנו

פעם שלישית: שלומי שבת חוזר לחברים

הגזמנו: שידורי הפאניקה בטלוויזיה

להציל את טום הנקס

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר