אז ישבתם ליד אדם שנדבק בקורונה וכעת אתם צריכים לעבוד מהבית, או שביטלו את הלימודים בבתי הספר. במבט ראשון נראה שמדובר בקלי קלות, אלא שהאמת היא שזו לא משימה פשוטה כפי שזה נראה – עם הילדים שמתרוצצים, הסחות הדעת והמקרר שזמין כל הזמן. ומצד שני – הבוס דורש תוצאות.
במילים אחרות, עבודה מהבית מהווה אתגר לא פשוט, אך יש בה גם פוטנציאל אדיר ללמידה, התפתחות וניצול יעיל של הזמן. הזמן שנחסך על נסיעות לכל כיוון, על פקקים, על שיחות חולין במשרד, מתפנה ומאפשר לנו לנצל את התקופה הזו לקידום הקריירה, להעמקת הידע המקצועי, לחידוד וחיזוק מערכות יחסים עם קולגות ומנהלים. כדי להבין מה לעשות ומה לא לעשות בתחום העבודה מהבית שוחחנו עם מאיה רענן, מנהלת תוכן ומומחית לתעסוקה בנטע - המרכז לפיתוח קריירה. מאיה סדרה לנו מספר עצות עשה ואל תעשה בבית, ואנו מביאים אותן כאן:
1. סדר יום ועקביות: הקפידו על שעות מסוימות לכל מטלה מן המטלות השוטפות.
2. צרו תבנית עבודה מסודרת: התחילו את היום וסיימו אותו באותו האופן, אמצו טקסים מסוימים. אם נחשוב על זה לעומק, הרי שגם במשרד יש לנו תבניות וטקסים - הקפה של הבוקר באותה שעה או עם אותם אנשים, הפסקת סיגריה או קפה, צהריים בשעה מסוימת וכיו"ב.
3. הגדירו שעות עבודה קבועות: אל תיסחפו לסידורי הבית, לכביסות ולארגונים שונים. זה שואב וזה קל. זה שם. עשו את סידורי הבית לפני או אחרי העבודה. אל תעבדו אחרי שעות העבודה שהגדרתם / שעות העבודה שבהן אתם עובדים במשרד.
4. דאגו לציוד רלוונטי: אוזניות, רמקולים תקינים במחשב, מצלמה תקינה במחשב (לא רק בטלפון הנייד). ארגנו סביבת עבודה נוחה ושקטה ככל הניתן. השתדלו לעבוד על כיסא נוח ומול שולחן. בהחלט מפתה לעבוד בישיבה על הספה עם הטלוויזיה ברקע, אבל לא מומלץ. גם מבחינה גופנית וגם מבחינת תחושת העשייה עצמה.

5. וודאו שיש לכם את כל הסיסמאות הנחוצות: אם אתם עובדים על מערכות ווב כלל ארגוניות, ויש לכם סיסמאות לאתרים רלוונטיים ששמורות ב'כרום' המשרדי, ערכו רשימה של כלל הסיסמאות והקישורים הרלוונטיים. (במידה ואתם עובדים במשרד עם מחשב אחר מזה איתו תעבדו מהבית).
6. שימרו על קשר קבוע עם קולגות: ישיבות ווידאו, שיחת טלפון קבועה, שיחות וועידה עם הצוות. גם אם העבודה שלכם עצמאית קבעו עם קולגות שעת שיתוף והתייעצות, בין אם בטלפון ובין אם בווידאו.
7. חפשו מידע מקצועי ברשת בתחום עיסוקכם: פייסבוק, לינקדין, וואטסאפ, תקפידו להתעדכן בחדשות מקצועיות.

8. חפשו את הקהילה: חפשו קהילה רלוונטית של עובדי בית בתחום עיסוקכם. אם אין אחת כזאת - תקימו אותה. בחרו פלטפורמה נוחה ותקימו את הקהילה.
9. הקדישו זמן ללמידה מדי יום: זה הזמן להרחיב את הידע המקצועי באמצעות קורסי און ליין מקצועיים, הקשבה לפודקאסטים רלוונטיים, קריאת חומרים בתחום.
10. החשוב ביותר: הקדישו שעה ביום לחשיבה ותכנון העתיד: זה הזמן לחשוב על דרכים יצירתיות לקדם את הקריירה, אולי זה מצריך שינוי פנים ארגוני? אולי שינוי מקצועי? נצלו את הזמן והשקט לבחינה מעמיקה של הקריירה ועתידה, תכננו את המסלול הנכון ביותר עבורכם. האם אתם נמצאים במקום הנכון ביותר עבורכם? זו ההזדמנות ללמוד על סביבות עבודה שונות ודרכי עבודה שונות. נצלו את הזמן, את השקט ואת ההתכנסות פנימה למחקר עצמי. תוכלו כמובן להיעזר לשם כך בגופים חיצוניים המספקים ייעוץ תעסוקתי כגון עמותת נטע - המרכז לפיתוח קריירה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו