שורת תקנות לשעת חירום לטובת ההתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה אושרו היום (ראשון) בישיבה מיוחדת של הממשלה. במסגרת התקנות החדשות להגנה על בריאות הציבור, שיזם השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, יוכלו שוטרים ופקחים ברשויות המקומיות להטיל קנסות מנהליים על מי שיפרו את צווי הבידוד או צווי הגבלת ההתקהלות שהוצאו על ידי משרד הבריאות.
בתוך כך, הממשלה אישרה תקנות למניעת התפשטות הנגיף בבתי הסוהר במטרה להגן על האסירים והעצורים ששוהים בצפיפות בתוך מתקני הכליאה. על פי החלטת הממשלה, דיוני הארכות מעצר יתקיימו ללא נוכחות פיזית של העצורים ויתנהלו באמצעים טכנולוגיים כמו שיחת וידאו. הוגבלו גם הביקורים לאסירים ועצורים, כולל הגבלת כניסות עורכי הדין למתקני הכליאה. כמו כן, ההתייעצות עם עורכי הדין תתבצע באמצעות שיחות טלפון.
עוד בנושא:
• הקורונה: אין מעבר בין קופות החולים
• חשש במשרד הבריאות: לפחות 2,500 חולי קורונה לא אובחנו
• לומדים למרות הקורונה: שוטרים הגיעו לסגור ישיבות
• מדיור מוגן בי-ם ועד תערוכה בהרצליה: כל החולים, כל המסלולים
"כדי לעצור את התפשטות הקורונה ולהגן על בריאות הציבור, עלינו ליזום כל הזמן ולשנות את דפוס הפעולה השגרתי של גופי בטחון הפנים", אמר השר לביטחון הפנים ארדן, "ובאמצעות היוזמות שלנו נוכל לנצח במערכה הגורלית הזו".
עוד אישרה היום את תקנות העבודה לשעת חירום ובכך הסמיכה את שר העבודה והרווחה להפעיל אותן בעת הצורך. בשבוע שעבר, שר העבודה והרווחה אופיר אקוניס אישר את פרסומו של תזכיר חוק המאפשר לו לחתום על צו גיוס עובדים במפעלים חיוניים למתן שירותים קיומיים גם במצב חירום עליו מכריז משרד הבריאות.
כיום שר העבודה רשאי לחתום על צו כזה רק במצב חירום בטחוני שעליו מכריז משרד הביטחון ובמצב חירום אזרחי עליו מכריז המשרד לביטחון פנים. הממשלה אישרה באופן מיידי את התקנות שתקפות ל-90 יום כמו כן חברי הממשלה אישרו את טיוטת החוק וקידומו בכנסת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו