"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ראש הממשלה נתניהו הודיע: "כל מי שיחזור מחו"ל יוכנס לבידוד של 14 יום"
המלחמה בנגיף הקורונה הגיעה לנקודת מפנה • בלשכת שר הפנים הבהירו: "הבידוד לישראלים מיידי, לזרים יחל בתוך 72 שעות" • נתניהו: "החלטה קשה אך חיונית לשמירה על בריאות הציבור" • ארקיע וישראייר הודיעו כי יפסיקו את כל טיסותיהן לחו"ל בתוך ימים ספורים

ראש הממשלה נתניהו הודיע: "כל מי שיחזור מחו"ל יוכנס לבידוד של 14 יום"

המלחמה בנגיף הקורונה הגיעה לנקודת מפנה • בלשכת שר הפנים הבהירו: "הבידוד לישראלים מיידי, לזרים יחל בתוך 72 שעות" • נתניהו: "החלטה קשה אך חיונית לשמירה על בריאות הציבור" • ארקיע וישראייר הודיעו כי יפסיקו את כל טיסותיהן לחו"ל בתוך ימים ספורים

שמעון יעישאריאל כהנא
, עודכן

ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום (שני) סדרת דיונים בהובלתו בנושא נגיף הקורונה, בלשכת רה"מ בירושלים. בדיונים נדונה מדיניות הנכנסים לישראל מחו"ל, היערכות כלכלית, וכן דיון מדעי-טכנולוגי על נגיף הקורונה בהשתתפות מומחים. בלחץ שר הפנים דרעי הוחלט כי הוראות הבידוד החדשות יכנסו לתוקף רק בעוד 72 שעות.

בתום הדיונים הודיע נתניהו על ההחלטה הדרמטית: "אחרי יממה של דיונים מורכבים קיבלנו החלטה: כל מי שיגיע לישראל מחו"ל ייכנס לבידוד של 14 יום. זו החלטה קשה, אבל היא חיונית כדי לשמור על בריאות הציבור - ובריאות הציבור קודמת לפני הכל. ההחלטה הזאת תהיה בתוקף לשבועיים, במקביל אנחנו מקבלים החלטות כדי לשמור על כלכלת ישראל".

מלשכת דרעי נמסר לאור אי הוודאות סביב השאלה ממתי יאלצו השבים להיכנס לבידוד: "הבידוד לישראלים מיידי. לזרים שייכנסו לישראל הבידוד יחל תוך 72 שעות. הזרים יחוייבו להוכיח שיש להם יכולת להיכנס לבידוד".

עוד על אתגר הקורונה בישראל

איך לספר לילדים על וירוס קורונה?

איך להתנהל בחדר כושר?

המלצות בינג' לתקופת הבידוד

בדיונים השתתפו שר הבריאות, שר האוצר, שר הפנים, שר הכלכלה, שר התיירות, שר התחבורה, שר החקלאות, שר העבודה והרווחה, מנכ"לי משרדי הממשלה הרלוונטיים, גורמים ממשרד הביטחון, מנהל המכון הביולוגי, המדען הראשי במשרד המדע והטכנולוגיה, יו"ר רשות החדשנות וגורמים נוספים.

בית ספר באור יהודה // צילום: יוסי זליגר
בית ספר באור יהודה // צילום: יוסי זליגר

בתוך כך, בצעד כואב מאוד החליטו בשתי חברות התעופה הקטנות יותר בישראל, ארקיע וישראייר, כי כבר בימים הקרובים הן ישביתו את כל הפעילות הבינלאומית שלהם. בשעה זו מתקיים דיון חירום באל על וגם היא צפויה להפסיק את הפעילות שלה למעט קווים ספיציפים שימשיכו בפעילות לאחר בחינת הדברים.

מדובר בצעד חריג, קיצוני וחסר תקדים – מדינת ישראל מבודדת. כל שאר חברות התעופה הבינלאומיות צפויות להפסיק לטוס לישראל כבר בימים הקרובים ובמידה ולא יהיה שינוי משמעותי בימים הקרובים, אנחנו צפויים להיכנס לתקופה בה השמיים בישראל סגורים לחלוטין.

נתב"ג יהיה ריק, אלפי עובדים יוצאו לחופשות ללא תשלום או יפוטרו, בחברות התעופה, רשות שדות התעופה, חברות קבלן שפועלות בנמל התעופה ועוד לא מעט גורמים בענף התיירות שייאלצו להתמודד עם התקופה הקשה ביותר שידע הענף בתולדות מדינת ישראל.

רחוב ז'בוטינסקי ברמת גן. החולה ביקרה בחדר כושר בעיר // צילום: יהושע יוסף
רחוב ז'בוטינסקי ברמת גן. החולה ביקרה בחדר כושר בעיר // צילום: יהושע יוסף

מהתאחדות המלונות נמסר כי "החלטת ראש הממשלה הערב היא למעשה חיסול התיירות לישראל ופוגעת פגיעה אנושה במלונות ובחברות התעופה. אנו רוצים להאמין כי הממשלה אשר החלטתה זו מחסלת את העסקים שלנו, תפצה את המלונות מיידית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...