גם היום (שני) ישנם עדיין עשרות אלפי ישראלים שנמצאים בבידוד. ערב חג הפורים, הם נאלצים לשהות בביתם ואינם מסוגלים לחגוג את החג השמח. הדתיים והמסורתיים נתקלים במקביל בבעיות לא פשוטות בנוגע לקיום מצוות החג, כדוגמת קריאת מגילה ומשלוח מנות.
מי שהתגייסו למשימה היו אנשי ארגון צעירי חב"ד בישראל. אלו, שרגילים לחלק מאות אלפי משלוחי מנות ולקרוא את מגילת אסתר באלפי מוקדים, מצאו את עצמם מול 'קהל יעד' חדש – המבודדים ובני משפחותיהם. בארגון פרסמו מספר וואטסאפ מיוחד שאליו יכולים מבודדים לפנות כדי לזכות בביקור מיוחד של החבדניקים הכולל קריאת מגילה, שמחת פורים ומשלוח מנות
מספר המוקד: 0722-770100
בימים האחרונים ערכו שליחי החסידות פגישות עם הגורמים הרלוונטיים במשרד הבריאות ובמד"א וגיבשו בצוותא שורת הנחיות שתאפשר להם בגבולות הזהירות הנדרשת להביא את שמחת הפורים ומסורות החג גם למבודדים.
עוד בנושא:
- לראשונה: תפילה המונית לעצירת הקורונה - בסלולר
- קצר ולעניין: מה אנו חייבים לעשות בפורים
- חן ממשיכה את דרכו של אביה ז"ל: "אחלק אלפי משלוחי מנות"
הרב יוסף אהרונוב, ראש מפעל השליחות של חב"ד בישראל, פרסם מכתב לשליחים ולחסידים, שבו הסביר כי ניתן להגיע לשוהים בבידוד על מנת לקרוא עבורם את המגילה מתוך מגילת קלף כשרה, תוך שמירה על מספר כללים. עם זאת, כללים אלו רלוונטיים רק לאלו שמבודדים בשל חשש ללא תסמינים, ולא למבודדים בעלי תסמינים או שאובחנו כחולי קורונה.
על פי ההוראות, אין להיכנס לבית שבו שוהים המבודדים, והקריאה יכולה להיעשות מחצר הבית, כך שהמבודדים ישמעו את המגילה דרך חלון, דלת או חדר המדרגות. כשההקראה היא מחדר המדרגות על האדם המבודד להיות במרחק של שני מטר לפחות מפתח הדלת.

שני מטרים מהמבודדים. משלוח מנות // צילום: אורן בן חקון
ואיך מעניקים משלוח מנות לאדם השוהה בבידוד? "ניתן ורצוי להעניק משלוחי מנות למבודדי הבית. אין להיכנס לביתם של המבודדים, ואין להגיש להם מיד ליד. כמו כן, יש לשמור על מרחק של לפחות שני מטרים מהמבודדים. לכן, יש להניח את המשלוח בקרבת דלת הבית בו שוהים המבודדים על מנת שייקחו אותו משם".
"פורים הוא יום שבו לכל ואחת מגיע לחגוג כמיטב המסורת", מסכם הרב יוסף אהרונוב, ראש מפעל השליחות של חב"ד בישראל. "במשך השנים הרבי מליובאוויטש בעצמו עודד את חסידיו לחגוג את מצוות הפורים בעוצמה דווקא עם מי שזקוקים לעזרה, כמו מאושפזים, נפגעי טרור, אסירים, קשישים וכדומה. השנה יש לנו קהל גדול וחדש בדמות מבודדי הקורונה, ודווקא בגלל שמדובר ביום שהמוטיבים שלו שמחים ועליזים, אנו רואים שליחות עליונה לדאוג לכך שאף אחד לא ירגיש נשכח".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו