אל תפספסו: חגיגת אוכל ארמני בירושלים

שיתוף פעולה בין שף נמרוד נורמן ממסעדת 02 במלון ענבל הירושלמי לבשלנית הארמנית ארפינה דימרג׳אן יצר מנות קסומות ונוסטלגיות

בימים אלה מוצעת חוויה קולינארית יוצאת דופן עם תפריט ייחודי, המבוסס על המטבח הארמני, ומוגש במסעדת 02 הירושלמית, מסעדת השף של מלון ענבל.

דרך התפריט, ניתן לקבל הצצה לאחד ממטבחי העדות המסקרנים בישראל. יש בו עושר רב, היסטוריה, צבעוניות, חריפות ורעננות של המטבח הארמני. הוא מוצע לקהל הרחב במשך שבועיים בלבד עד ה-17 במרץ, והוא תוצאה של שיתוף פעולה בין שף המסעדה נמרוד נורמן לבשלנית הארמנית ארפינה דימרג׳אן.

השניים שחזרו מנות היסטוריות מהמטבח הארמני ומההווי המשפחתי של דימרג׳אן, והקימו לתחייה את זיכרונות ילדותה, תוך שהם מעניקים פרשנות חדשה ועדכנית בעזרת חומרי גלם ירושלמיים עונתיים, וטכניקות בישול עכשווית.

הקהילה הארמנית היא אחת המסקרנות והמסתוריות שפועלות ונמצאות בישראל בכלל ובירושלים בפרט. על פי המסורת, מדובר בעם שהיה הראשון שקיבל את הנצרות, והקפיד על עלייה לרגל לירושלים שנים רבות לפני עמים אחרים. עובדה זו הקנתה לארמנים אחיזה בירושלים והביאה לפיתוח הרובע הארמני בעיר.

בין המנות בתפריט: פתיחת שולחן ארמנית עם לוואש, לחם ארמני מסורתי, לצד צלוחיות מלאות סלטים וטעמים דוגמת: ״איתש״, טאבולה ארמנית, ״פזוקוב״ סלט שעועית אדומה וסלק, סלט כרוב עם צימוקים, סלט ירוואן וקובה עדשים.

בין המנות הראשונות: ‏Basturma -פסטרמה בקר ארמני בציפוי פלפלים, Vospov Kufte - כופתאות עדשים אדומות, Havi Mesov Gargantag מאפה ממולא עוף בכמון, פלפל שחור ובצל, Lahmagoun- לחם טלה ארמני.

בגזרת העיקריות מציעים שני השפים ‏Ghapama -דלעת ממולאת אורז, אגוזי לוז ופירות יבשים Harrisa - תבשיל גריסים ארוך עם בשר כבש חלוט, Khashlama - תבשיל כתף טלה עם ירקות Manti – כיסוני בשר עגל עם ציר ירקות, וכמובן קינוחים עם מיני מעמולים מענגים בעבודת יד מדויקת ומושקעת. הארוחה הארמנית במסעדת 02 במלון ענבל בבירה היא חוויה אותנטית-מסורתית טעימה להפליא, בבחינת ביקור קולינארי מענג חך בארמניה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...