"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יהודה גליק החזיר את המסמכים שלקח ללא רשות

לאחר החיפוש שנערך הלילה בביתו, השיב הח"כ לשעבר את המסמכים שלקח משולחנו של קצין החקירות • "רואים את מעשיו בחומרה", אמר מפקד מרחב דוד

,עודכן
תיעוד החיפוש בביתו של גליק // צילום: מתוך הטוויטר של גליק

חבר הכנסת לשעבר יהודה גליק התייצב היום (רביעי) במשטרת מרחב דוד והחזיר את המסמכים שלקח אתמול (שלישי) לכאורה משולחנו של קצין החקירות. במשטרה בודקים עכשיו אם אלו כל המסמכים שנלקחו ואומרים כי מדובר במעשים חמורים של שיבוש חקירה, גניבת מבצעים והשמדת ראיות.

גליק נעצר אתמולבמהלך ביקור שערך בהר הבית. לטענת המשטרה, הוא ניסה לסטות מהמסלול המותר ליהודים ולא שעה להוראות השוטרים. בשל התנגדותו למעצר, נאלצו השוטרים להפעיל עליו כוח. תמונות שתיעדו את הח"כ לשעבר כשהוא שוכב אזוק על האדמה גררו ביקורת רחבה. מפקד מרחב דוד במשטרה ניצב משנה חיים שמואלי, אמר ל"ישראל היום" כי גליק ניסה לייצר פרובוקציה מכוונת בהר הבית. "לא נאפשר לפגוע בהישגים המשמעותיים שלנו בשנה האחרונה בהר הבית, שהביאו להגדלה משמעותית בכמות המבקרים״, אמר.

במשטרה טוענים כי בעת שהמתין להחלטה בשימוע שנערך לו לצורך קביעת תנאי הרחקה מהר הבית, לקח גליק ללא רשות מסמכים משולחנו של קצין החקירות. אמש, לאחר שקיבלו משופט בית משפט השלום בירושלים צו חיפוש,הגיעו השוטרים לביתושל גליק בירושלים כדי לחפש את המסמכים.

בתום החיפושעוכב גליק לחקירה ונלקח לתחנת המשטרה. הבוקר הוא שוחרר בתנאים מגבילים.

מעצרו של גליק בהר הבית, אתמול
מעצרו של גליק בהר הבית, אתמול

"אנחנו רואים את המעשה בחומרה, בטח כשמדובר בח"כ לשעבר. אין לנו ספק שלא מדובר במעשה שנעשה בתום לב", אומר נצ"מ שמואלי, וכינה את טענותיו של גליק להתנכלות אישית של המשטרה, "מופרכות". הוא הוסיף כי "לא מדובר ברדיפה אישית שלנו".

בעבר הגיש גליק כמה תביעות נגד המשטרה על הרחקות לא מוצדקות מהר הבית - וזכה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר