"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ברק: "אשכנזי שיקר למטכ"ל ולציבור"

שר הביטחון לשעבר תקף את חבר הכנסת וטען כי החשיפות האחרונות בפרשת הרפז "הן רק קצה הקרחון" • אשכנזי על הגילויים: "הפרשה מאחורי"

,עודכן
אהוד ברק (מימין) וגבי אשכנזי, 2011 // צילום: אריאל חרמוני // אהוד ברק (מימין) וגבי אשכנזי, 2011 // צילום: אריאל חרמוני

ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר, אהוד ברק, תקף היום (שלישי) בחריפות את הרמטכ"ל לשעבר, גבי אשכנזי, וטען כי ידע על זיוף מסמכים בפרשת הרפז ושיקר למטכ"ל ולציבור.

בעמוד הטוויטר שלו כתב ברק: "האדם שאחראי להשמדת הקלטות בלשכת השר הוא בכיר במשרד הביטחון, מקורב לאשכנזי, שפעל מטעמו ובידיעתו. לאנשי לשכת השר לא היתה שום גישה לקלטות בשני צידי הבנין. נושאים שעלו עד כה הם רק קצה הקרחון. על מנת לצמצם את הנזק האפשרי אמנע מלמנות נוספים".

כזכור, ברק בעת פיצוץ הפרשה היה שר הביטחון וכבר אז שררה מתיחות רבה בינו לבין אשכנזי, אז הרמטכ"ל. השניים חשדו זה בזה כי המסמך נכתב בהוראתו של השני.

ברק הוסיף וכתב כי: "האמת, אשכנזי שיקר אז שוב ושוב לחוקרי משטרה, לחברי המטכ"ל ולציבור. והוא משקר גם הערב: צו איסור הפרסום כולל כ-15 שיחות שנוגעות ללב הפרשה (לא רופא שיניים ולא חברי ילדות) ומאירות את אשכנזי באור של עבריין לכאורה.

האמת, אשכנזי שיקר אז שוב ושוב לחוקרי משטרה, לחברי המטכל ולציבור. והוא משקר גם הערב:

א)הצא״פ כולל כ 15 שיחות שנוגעות ללב הפרשה (לא רופא שיניים ולא חברי ילדות) ומאירות את אשכנזי באור של עבריין לכאורה.

— אהוד ברק (@barak_ehud)February 17, 2020

ברק סיים את דבריו במתקפה על ראש הממשלה נתניהו ואשכנזי יחד: "לא אתן לשקרים להרוס את הסיכוי להחליף את השלטון. לא לשקרים של נתניהו, ולא לשקרים של גבי אשכנזי".

עוד בנושא:

הקלטות פרשת הרפז: אשכנזי הסתיר את העובדה שהמסמך המזויף היה בידיו

הקלטות אשכנזי ומנדלבליט חושפות את שורשי הברית הפוליטית בין השניים

הליכוד ליועמ"ש: "חשוף תמלילי אשכנזי"

מנדלבליט: "אין די ראיות לפסילת יזבק"

מוקדם יותר הגיב לראשונה אשכנזי לפרסומים החדשים בפרשת הרפז ודחה, בראיון בחדשות 13, על אפשרות כי פעל שלא בתום לב. "חיי ולוחות הזמנים של היו פרוסים לכולם. מעולם לא עמד איש ציבור בחשיפה כזו, וכולנו ראינו איך זה נגמר. אין בהקלטות שפורסמו שום דבר חדש. הפרשה מאחוריי".

עוד אמר אשכנזי: ""הפרשה נחקרה על ידי כל גופי החקירה במדינת ישראל - מבקר המדינה, משטרה צבאית חוקרת, משטרת ישראל והפרקליטות. הטענות נסקרו ונבדקו והפרשה נסגרה בחוסר אשמה".

אתמול פורסם כי גבי אשכנזי המתין במשך חמישה ימים עד שהתוודה בפני היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, יהודה ויינשטיין, כי המסמך המזויף בפרשת הרפז נמצא ברשותו.

בהקלטות מתועד אשכנזי בשיחות שניהל עם מי שהיה אז הפרקליט הצבאי הראשי, אביחי מנדלבליט, המשמש כיום כיועץ המשפטי לממשלה.

גבי אשכנזי בחר שלא להגיב לדברי אהוד ברק

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר